Nakup oken-od koga?

santina  

član od: 30.7.2003

sporočila: 227

21. mar 2006 23:45

Jaz prisegam na KLI - ker moj mož to dela, ker jih imam sama, ker so res kvalitetna in ker sem zelo zadovoljna. Odločitev je tvoja

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

22. mar 2006 7:13

Mi smo logaški čez in čez, v eni hiši vlada Kli, v drugi pa Nagode. Loni Makaroni

zara11  

član od: 20.6.2011

sporočila: 1

20. jun 2011 17:13

Živijo,

ker sva se s fantom pri izbiri ponudnika oken obračala na forume, se mi zdi pošteno, da delim z drugimi, željnimi informacij iz prve roke najino izkušnjo s podjetjem MIK CELJE.

Na žalost je bila najina odločitev zelo slaba in je ne bi privoščila nikomur, saj je investicija velika. Midva sva se odločila za njihova ALU LES okna, tako da ne vem, kako je s PVC. Najprej so nama pozabii povedati, da je rok dobave za ALU LES 3 mesece, midva sva pa kot laika sklepala, da je rok dobave enak kot pri PVC oknih, nama je bilo rečeno 4 tedne. Potem so po 3 mesecih končno prišli montirat in ugotovili, da so prinesli balkonska panoramska vrata v enem kosu in da ne gredo po stopnišču ter da je eno okno poškodovano, tako da so potem vsa stara krila zopet nesli nazaj v 4. nadstropje brez dvigala :) Čez 5 dni so ponovno prišli, tokrat z balkonskimi vrati v dveh delih, pa tudi ni bilo sreče. Tokrat je bilo okno preveliko za odprtino, za piko na i pa je pri prevozu počilo še eno steklo in ena zunanja polica je bila prekratka. Torej so čez nekaj dni prišli še v tretje, ko jim je končno uspelo vse montirat in bojda narediti špalete. Danes, ko je prišel plesar in videl te špalete, ni mogel verjet svojim očem, saj jih mora sam pokitat, najmanj 2krat in ima z njimi še veliko dela.

Skratka, midva resnično nisva posebno komplicirani stranki, vse sva plačala s 100% avansom, tako da vam odsvetujeva izbiro alu les oken pri podjetju MIK CELJE, ker jim manjka strokovnosti in natančnosti. Ta kalvarija se mi zdi kot eden od delov animacije A je to? :)

LP

zara11

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

20. jun 2011 17:30

Vse o tebi pove že podatek, da si se prijavila le zato, da skrita za nickom po nekom pljuvaš, popljuvanec se pa ne more branit, ker najbrž ne bere tega portala. In zdaj bi rada povedala, da je neka firma kriva, ker ti nisi vprašala za rok dobave, ker nimate dvigala, ker pojma nimaš, da se notranja obdelava oken posebej plača...? Pa počilo jim je steklo...imaš zaradi tega dodatni strošek?

In res strašnega "plesarja" ste imeli, da je šimfal, ker mora nekaj proti plačilu naredit, res...

Ognjič

onaon  

član od: 21.6.2010

sporočila: 72

20. jun 2011 18:09

Ognjič je napisal/a:

Vse o tebi pove že podatek, da si se prijavila le zato, da skrita za nickom po nekom pljuvaš, popljuvanec se pa ne more branit, ker najbrž ne bere tega portala. In zdaj bi rada povedala, da je neka firma kriva, ker ti nisi vprašala za rok dobave, ker nimate dvigala, ker pojma nimaš, da se notranja obdelava oken posebej plača...? Pa počilo jim je steklo...imaš zaradi tega dodatni strošek?

In res strašnega "plesarja" ste imeli, da je šimfal, ker mora nekaj proti plačilu naredit, res...



Ognjič

 

se strinjam z Ognjič, a ti pa vedno narediš vse v nulo?

Pravijo, da kdor dela dela tudi napake, tisti, ki ne dela jih pa verjetno ne dela, jih lahko samo šimfa.

Sicer pa sem bila sama z MIK -om zelo zadovoljna. In sem še.

 

onaon Ne veš, kaj zmoreš, dokler ne poskusiš.

tanjaj  

član od: 15.6.2007

sporočila: 918

20. jun 2011 18:16

 

ognjič

Tudi midva sva pred letom vzela pri Mik-u okna, sicer PVC, ampak sva zelo zadovoljna. Dostava in montaža je bila super narejena, brez dodatnih stroškov in takrat kot smo se zmenili. Vse pohvale.



tanjaj

Sporočilo je spremenil(a) tanjaj dne 20. 2011 18:17

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

20. jun 2011 19:21

Po moje sta vidva preslišala kolikšen je rok dobave, ker kolikor vem, je to prvi, kar ti povedo ob naročilu.

Kot si napovedala glede nezadovoljstva, sem pričakovala kaj več in kaj hujšega, izmikanje montaži morda, in kaj podobnega.

Sicer mi je pa blizu razmišljanje od Ognjič. Če se sam ne znaš lotiti zadeve, ni nujno, da je prodajalec oziroma izvajalec vsega kriv (tu mislim na vprašanja o roku dobave, in če o tem nista vprašala, kaj je šele bilo z drugimi podatki; kdo je opravil izmere na primer, oni ali vidva sama?).

 

Sicer pa bi bilo nujno slišati tudi drugo plat zgodbe, sploh ker ti je to prvo pisanje na tem forumu, kulinaričnem za povrh, in ima to en povsem drugačen prizvok kot pa če kaj takega napiše nekdo, ki je tukaj reden gost, in ga nekaj takega dvigne v luft pa pojamra svojim soforumašem.

 

Mamamia

mamamia

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

21. jun 2011 17:56

Ne da bi zagovarjala Mik, saj so naši konkurenti, ampak, rok dobave za alu okna je paš tudi pri nas tako dolg, Kar se tiče kitanja, pa mislim, da bi bilo dobro da še enkrat prebereš kaj ti piše v ponudbi. Sem imela pred leti naloga raziskati ponudbe , in kitanje ter brušenje ni bilo v ponudbi pri nobenem oknašu. To je področje pleskarja in ne nekega mizarja ali monterja, ker zahteva časnovno več časa mišljeno na sušenje vmesnih faz. Da pa se zmotimo pri merah ali v L, D, pa se zgodi vsakemu in mislim, da vsak normalen človek to sprejme. Res je včasih zaradi tega lahko več težav, predvsem, če ima stranka v naprej dogovorjena dela. Ampak mislim, da vsak , ki se loti gradnje to ve ali pa počasi ugotovi, če le ni nek posebnež -se pa najdejo tudi taki.

Kako zadeva zgleda pri tebi ne vem, ampak sem prepričana da bo v končni fazi vse ok. Da ste le vsi živi in zdravi.

Sedaj lahko porežeš živo mejo, da bodo sosedje videli vaša nova okna.

 

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

22. jun 2011 21:05

Pri nas imamo tudi PVC okna MIK Celje z notranjo žaluzijo in od lani tudi zunanjo roleto in smo zelo zadovoljni, ker vse deluje brezhibno. Pred štirimi leti, ko smo menjavali okna, je bil MIK najugodnejši ponudnik glede na ceno in kvalitetš in verjetno bi se danes enako odločili.

 

Julija

daabul  

član od: 11.2.2007

sporočila: 97

23. jun 2011 17:09

Z zanimanjem prebiram odzive na zarin post. Ker smo nam pred tednom dni montirali nova okna in velika steklena vrata se oglasam. Ne zivim v Slovenij,zato bom opisala svojo izkusno. Vedno se posluzijem odzivov kupcev,ki jih ima na svoji spletni strani vsako podjetje ,s tem da jih ne morejo komentiart niti zbrisat. To so legitmine izkusnje njihovih kupcev in  pomembne podjetju in novim kupcem. Seveda so vedno pozitivne in negativne. Samo negativne veliko povedo o izdelku in podjetju in odpadejo takoj iz spiska.

Okna sme izbirala po priporocilu sosedov in nekaj lastnih izkusenj,ko so se razni ljudje pojavili na vratih in predstavljali njihove izdelke. Najbolj pzorno sem pregledala odzive njihovih kupcev.

Ob narocanju so najprej povedali datum montaze. Premerili so vsa okna in nas opozorili,da bodo ponovno merili okna,da ne bi prislo do neljube napake. Na koledar so nam napisali datum montaze in seveda v pogodbo.Prav tako vse kaj bodo naredeili in cesa ne bodo naredili. Tako ni bilo neljubih presenecenj.

Ni vsak strokovnjak in ne more v naprej poznati vseh postopkov,zato je to nalaga strokovnjaka,ki prevzame delo,da opravi za kupca.

Na dan monatze so prisli ob najavljeni uri,zascitili pohistvo in tla in zaceli z delom. Strije fantje so delali kot ura,brez pogovarjanja,raznih pavz,dokler niso koncali delo. Na koncu so pocistili in posesali tla,pometi zunaj,kjer so zagali obrobe ,odpeljali vse staro in nam pokazali kako vse funcionira.

Podjetje,ki posluje kot ga opisuje zara11 bo delovalo se v naprej podobno,ce jih kupci ne bodo prislili v dosti bolj preofesionalno delo. Z placilom v naprej so dobli popolno zuapanje kupca in se niso izkazali s svojim delom. Vse te informacije lahko pomagajo podjetju,da izboljsa poslovanje.Kritika ima lahko pozitiven namen,ce ga podjetje vzame za dobro in naredi nujne izboljsave.

Edino,kar sama ne bi naredila,je placilo celotnga narocila v naprej. V treh mesecih se lahko zgodi mnogo nepredvidenega Delo mora biti v celti zakljuceno,da dobijo zadnji del placila. 

Upam,da bo komu to v pomoc,ker je to moj edini namen.

 

Pozdrav,

 

 

 

daabul

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti