Ji
Sa
Hvala
Teka
Tem
Ji
Sa
Hvala
Teka
Tem
15. mar 2006 19:55
Gratinirani zagorski štruklji - slani (iz Štruklji za vsak okus, avtor J. Štrukelj) za 5 do 6 oseb vlečeno testo Nadev: 300 g skute 100 g margarine 2 jajci, sol Preliv: 1 dl kisle smetane 0,5 dl mleka 2 jajci, sol Skuto pretlačimo, dodamo jajci, sol in vmešamo margarino. Robove testa odrežemo in pokapamo z raztopljeno margarino. Nadev namažemo po dveh tretjinah testa in zvijemo v štrukelj. Z robom krožnika narežemo primerne štruklje. V slanem kropu jih kuhamo 8 minut. Jensko posodo namažemo z margarino, z lopatico vanjo zaporedoma zdevamo štruklje. Smetano, mleko, jajci in sol zmešamo ter prelijemo po kuhanih štrukljih. Avtor je sicer pozabil na koncu navesti, da jih zapečemo v pečici
15. mar 2006 20:25
Jaz vedno kupim Ledove prirpavljene štruklje in jih pač pripravim do konca, kot terja trenutni navdih.Mamamia mamamia
15. mar 2006 20:26
Sem pozabila dodati, da imam knjigo od Karapandže (znanega hrvaškega kuahrja iz nekdanjega hotela Esplanade, zdaj Interkontinental) in so v njej tudi zapečeni zagorski štrukli. Bom pogledala in poslala. mamamia mamamia
16. mar 2006 8:40
Moj možiček je Zagorec, pa še nikoli nisem nikjer jedla zagorskih štrukljev s panceto ...
15. sep 2013 7:32
Lep pozdrav lieben und Libenden
.
Ponovno se bliža veliki jubilej za mojo drago maman, pa me zanima nekaj določenega.
Ker že kar nekaj časa, bo kar verjetno več kot leto
, ne uspem najti ene dooooobre fiiiiine gostilne katera streže BOŽANSKE ZAGORSKE ŠTRUKLJE, sem se tokrat ponovno podal v akcijo da vam "polepšam" nedeljsko jutro oz. dan ![]()
![]()
![]()
.
Mi lahko zaupate kje pri nas, nekje do Trojan, strežejo dotično zadevo? Poznate morda kakšno dobro gostilno v okolici TRAKOŠČANA?
Za vso pomoč se zahvaljujem in UPAM, da mi boste pomagali in me popeljali na kulinarična nebesa, kjer se strežejo štruklji in mleko ![]()
![]()
15. sep 2013 8:04
ZAKOOOOOON draga mamamia!! Hvala! IZ SRCA!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
17. sep 2013 20:01
Drugače, MBrando so ravno zadnjič na HRT-ju imeli v oddaji Jelovnici izgubljenog vremena predstavljeno kako točno se delajo tapravi zagorski, oz. zagrebški štruklji.
Tole je pa še video, sicer ne oddaje vendar je postopek isti.
http://www.youtube.com/watch?v=JU9HMLOIz10
Levinjav
20. sep 2013 6:37
Če želite pravo zagorsko hrano, vam predlagam
Ambient in hrana sta odlična (večkrat preverjeno), pogled na grad Tabor neverjeten, zgodba o Grešni gorici na moč romantična. Ne pozabite obiskati tudi gradu.
Uživajte!
Pegasti
20. sep 2013 8:54
A ni bila Veronika Deseniška iz tam
Bila na Velikem taboru še v času študija, ja lepo je tam. Hvala.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Gnetemo, pečemo in jih že jemo

Pivski kruh