Sorodniki z goriskega so nam dali vecjo kolicino kivija, ki jim je pravkar obrodil. Ali lahko pripravim kaksno mesano marmelado, dzem, pecivo ali karkoli drugega? Hvala za pomoc!

Jajce na oko v ramekinu, s šunko, sirom in zelišči
Sorodniki z goriskega so nam dali vecjo kolicino kivija, ki jim je pravkar obrodil. Ali lahko pripravim kaksno mesano marmelado, dzem, pecivo ali karkoli drugega? Hvala za pomoc!
jAZ SEM LETOS NAREDILA TA LIKER ZA DARILA:
Liker z kivijem in limeto Sestavine: 8 kivijev nastrgana lupinica pol do ene limete 4 dcl žganja 4 dcl sladkornega sirupa Priprava: Na drobno narežite zrele kivije. Dobro operite in nastrgajte limetino lupinico. Kivi in limetino lupinico dajte v dobro opran steklen kozarec, zalijte z žganjem. Dobro zaprite. Pustite stati 2 do 4 tedne (2 tedna sta minimum). Po tem času, precedite tekočino. Če želite močnejši okus, lahko iz sadne kaše, ki ostane skozi debelo gazo ali krpo še dodatno iztisnete sok. Nato tekočini dodajte sladkorni sirup, ponovno vlijte v čisti kozarec in zaprite. Ponovno pustite stati vsaj en mesec, da liker dozori. Namesto limete lahko uporabite tudi limono.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jajce na oko v ramekinu, s šunko, sirom in zelišči

Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko