| TORTICA je napisal/a: |
| rada bi naročila nekaj knjig preko amazon.com ali kaki podobni spletni ponudbi, gre za knjige v angleščini, strokovne, ki jih pri nas seveda ni za dobiti. Ima kdo kake izkušnje? je poštnina draga? Nisem se še "spustila" v branje pogojev naročila, me pa res zanima, če ima kdo kake izkušnje. |
Najbolj znane so spletne knjigarne amazon.com in barnes&noble. Naročila in plačila so varna ( jaz že nekaj let redno kupujem in nikoli ni bilo problema.
Treba je povedati še to: amazon.com ima več knjigarn ( ZDA, Anglija, Francija, Nemčija, jaz za te vem ),
jaz sem kupoval pri
www.amazon.com ( ZDA ) in
www.amazon.co.uk ( Anglija ). Sedaj smo v Evropi in pri nakupu v Angliji ni nobenih dodatnih stroškov, celo na računu je tudi znesek v SIT. Za knjige iz ZDA je treba plačati še ene dodatne stroške carinske pošte ( ali kaj podobnega ). Knjige iz ZDA pridejo v enih treh tednih, iz Anglije pa prej kot v desetih dneh. Najbolj zanimivo pa je, da so knjige v ZDA cenejše od enakih v Angliji, ( če se vse upošteva, transport, stroški pošte ). Meni se ne zdi poštnina velika, pri nakupu je poštnina že znane. Lahko greš "fiktivno" nakupovat, spelji celo proceduro in na koncu, ko vidiš vse stroške ne kupiš. Enako je pri Barnes&Noble.
pa še to: velika je izbira rabljenih knjig, ki so zelo poceni, problem pa je da jih ne pošiljajo v Slovenijo. Sedaj, ko smo v Evropi, sem mislil da bo šlo, pa se mi je pred dvemi mesecmi naredilo da niso hoteli poslat. Rešitev je da knjige pošljejo v Trst na poste restante ( fermo posta, rečejo italiani ), tam knjige počakajo 30 dni tako da jih lahko dvigneš ( po telefonu se na da poizvedit a so knjige že prišle ).Teh problemov ni pri barnes&noble. Nove knjige pridejo brez težav.
Pri naročanju jaz zmeraj pišem brez "kljukic", tudi ime in priimek ki je na kreditni kartici ( se pravi namesto ž,č,š- z,c,s ) in se ni nikoli nič zakompliciralo.
Sprejmejo kartice diners, eurokard in visa.
lp
ežoj