Pozdravljeni,
tudi jaz sem včasih "doživela" kakšen napad migrene, vendar nikoli ni bilo tako hudo, da bi rabila zdravniško pomoč. Me pa je v mladih letih (srednja šola) zelooo bolela glava. Tudi po 14 dni skupaj in takrat se mi je zdelo, da je edino tableta tista, ki mi lahko pomaga, oziroma mi je samo blažila. Ampak taka, res huda tableta! Sedaj bolj skrbim za alternativo in moram priznati, da so glavoboli in migrene postali prava redkost. Vem, da se to ne da primerjati, da ni enako, niti ni enakega izvora. Pri migreni je najpomembnejše, da se jo "prepreči" takoj, ko začutite prve znake, ponavadi slabost, boleče roke, meglen vid, meni je ponavadi tudi vse smrdelo, še posebej kava, ki mi pri navadnem glavobolu včasih pomaga. Takrat se ponavadi še da ukrepat, kasneje zelo težko. Meni je pomagalo, da sem se zaprla v temen, tih prostor, na glavo sem si dala mrzel obkladek (zmočila sem brisačo in nanjo nakapala metino olje), potem pa sem se ulegla na posteljo tako, da mi je glava visela čez rob. Tako sem ležala dokler mi ni začela kri "butati" v glavo. Nato sem zaspala za par ur in se zbudila kot nova. Drugače pa - izogibajte se prašnim, zakajenim prostorom (jaz pač ne hodim več v nočne lokale), poskusite ugotoviti, katera hrana vam škodi, ukvarjajte se z jogo ali avtogenim treningom, veliko se gibajte na svežem zraku, pazite na prehrano. Ni rečeno, da vse našteto pomaga, sigurno pa omili in pri hudih napadih, ko bi dali vse, samo da mine, je tudi to dosežek!

Lep pozdravček, S.