Moka iz mlina

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

12. feb 2008 20:45

Buča, se mi zdi, da je en mlin tam če se pelješ od Kočevja proti Dvoru nekje, ne vem pa točno. Lahko povprašam, če te še zanima. Atina

jd2007  

član od: 6.3.2008

sporočila: 4

6. mar 2008 16:59

KAR SE PA "bio" PREHRANE TIČE BI SE DALO GOVORITI IN PISATI. NE RAZUMEM, DA NA TEM PODROČJU JE ZATAJILA DRŽAVE, INŠPEKCIJSKE SLUŽBE IN BI SE ŠE KDO NAŠEL ZA TA NERED IN NATEGOVANJE POTOŠNIKOV IN NJIHOVO ZAUPANJE. ZANIMA ME KOLIKO JE PRODANIH ARTIKLOV PROGLAŠENIH ZA "BIO" IN SO SLABŠE KVALITETE OD INTEGRIRANO PRIDELANE HRANE. KOLIKOR JE MENI ZNANO BI MORALI PRIDELKI POSAMIČNO IMETI KEMIČNO IN SANITARNO ANALIZO ZA DOLOČENI PRIDELEK IN DOLOČENO IN PREVERJENO KOLIČINO. TEGA NI VIDETI PRI PRODAJALCIH IN ZAKAJ NE ? ALI JE SAMO CENA TISTA KATERA DOLOČA CERTIFIKAT "BIOLOŠKO "PRIDELANE HRANE ? KMETJE PRODAJAJO VSEVPREK PROIZVODE IN PRIDELKE ZA "DOMAČE" IN TO NI DOKAZ NITI CERTIFIKAT "BIOLOŠKO" PRIDELANE HRANE. ČE REALNO POMISLIMO SAJ ŽE SAM ZRAK IN VODA NISTA ČISTA KAJ ŠE LE KAJ DRUGEGA, DA NE BI NAŠTEVAL. KAR SE PA MOKE TIČE PA MISLIM, DA SE JE TEGA FAKTORJA NAJMANJ ZA BATI. MISLIM , DA JE V HRANI KOT JE KRUH JOGURT, MENI IZDELKI SPLOH PA PERUTNINSKI IZDELKI POGLAVJE ZASE, KATERI IMAJO CELO CERTIFIKAT SRCU ZDRAVA HRANA. vPRAŠAL BI ODGOVORNE kAJ SO TO NITRITI, NITRATI, BELJAKOVINSKE VEZAVE, KONSERVANSI I.T.D. SKRATKA ZASTRUPLJAMO SE SAMI.

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

6. mar 2008 17:10

Seveda lahko vse drži ali pa tudi ne, ampak tukaj se pogovarjamo o sveže mleti moki, z oznako bio ali brez. Sem pa morala tvoje pisanje dvakrat prebrati, ker je vse skupaj malce brez repa in glave. Pa še kričiš, to me pa resnično moti, kajti to mojim možganom pošlje signal, da jim nekdo vsiljuje svoje mnenje. Toliko z moje strani.

Drugače pa z veseljem kupujem bio moko in ostale bio izdelke pri prijateljici, bio ovčji sir pri drugi...  Ne glede na dejstvo, ali je cerifikat zraven prilepljen ali ne. Zdi se mi, da na ta način vsaj malce podpiram njihov trud, ki ga vlagajo v pridelovanje vsega.

Loni Makaroni

SANITETA  

član od: 5.7.2005

sporočila: 92

6. mar 2008 17:47

     Že vsaj deset let, pa raje več, kupujem odlične moke : ajdova, pirina, koruzna, ržena  (žita mleta na mlinske kamne ) in kaše v mlinarstvu RANGUS pri Šentjerneju (bele moke nimajo). V ponudbi imajo tudi blazine polnjene z ajdovimi luščinami in pirinimi plevami v dveh dimenzijah pa še   sadjevec in najbolj sveže postrvi iz domače ribogojnice. Če se odločite za nakup in si   mimogrede ogledate še nekaj kulturnozgodovinskih zanimivosti v bližnji okolici, pa imate odličen sobotni ali  nedeljski izlet  ( prijetno s koristnim )  na pladnju.

 

Lep in prijeten dan vsem !

saniteta

aarzzo  

član od: 26.11.2009

sporočila: 1

26. nov 2009 21:44

Mogoče kdo ve kje se dobi večja pakiranja ovsenih, ječmenovih, pšeničnih kosmičev, ki se uporabljajo npr. pri muslijih? V navadnih supermarketih sem jih videl le do 1kg, rabil bi pa večja pakiranja. Mogoče kdo ve, če se jih da dobiti tudi v mlinih? aarzzo

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

26. nov 2009 22:00

aarzzo je napisal/a:
Mogoče kdo ve kje se dobi večja pakiranja ovsenih, ječmenovih, pšeničnih kosmičev, ki se uporabljajo npr. pri muslijih? V navadnih supermarketih sem jih videl le do 1kg, rabil bi pa večja pakiranja. Mogoče kdo ve, če se jih da dobiti tudi v mlinih? aarzzo

Kaj, če bi se obrnil direktno na Žito, ki ima v svoji ponudbi večino teh kosmičev? Mlin, v katerega hodim po moko, v svoji ponudbi nima kosmičev.

neznan uporabnik

27. nov 2009 8:13

Kosmiči niso mlevski proizvod. Naredijo se s posebno predelavo. ajda66

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti