Na kakšen način uporabljate kozice (rakce)? Sem jih namreč kupila, a nimam nobene ideje.
Hvala, tasyka
Na kakšen način uporabljate kozice (rakce)? Sem jih namreč kupila, a nimam nobene ideje.
Hvala, tasyka
22. feb 2006 17:05
Odlične so za rižoto, same ali z drugimi morskimi sadeži za omako čez njoke ali testenine, sploh špagete, lahko jih na olivnem olju prepečeš samo s česnom in peteršiljem, lahko jih narediš v smetanovi omaki s curryjem ali ingverjem... Lahko jih samo prevreš (vodi pa dodaj stisnjem česen in malo popra) in uporabiš za solato: z rukolo bodo še posebej imenitne, pa tudi v hrustljavi zeleni bodo dobro dele. Mamamia mamamia
22. feb 2006 19:56
Včasih jih dam na pico - kupim kar tiste zamrznjene ali pa mešanico morskih sadežev. Lumpica
3. mar 2006 13:59
Ena hitra lokalna trogirska varianta:
Zeleno manistro v kropu klasično skuhamo al dente. V široko posodo nalijemo precej olivnega olja in ga segrejemo. Dodamo nasekljan česen. Ko začne cvrčati in kazati težnjo k porjavenju, iz tube iztisnemo kakšnih deset centimetrov paradižnikove mezge in vse skupaj na hitro premešamo. V to godljo zatem priletijo kozice (garnele). Kakšne tri minute se vse skupaj praži, potem pa zalijemo še s smetano, pokrijemo in malo dušimo. Na krožnik si nasipamo zeleno manistro, priložimo kozice in zalijemo z omako.
Davor
Vir: nautični gurmanski priročnik http://www.davor.si/NavGur/ - nekje proti koncu
(Nosilec avtorskih in sorodnih pravic omenjenega priročnika ne nasprotuje tukajšnji objavi )
3. mar 2006 14:29
Seveda moram nujno vprašati (preden me katera prehiti), kaj je zelena manistra. Najbrž gre za zelene testenine, samo katere. Ali sem popolnoma mahnila mimo? rimljanka
3. mar 2006 14:32
Rakci so odlični tudi v smetanovo - parmezanovi omaki: nahitro jih podušiš na olivnem olju z malo česna, zaliješ s smetano za kuhanje, dodaš parmezan, kakšno minutko povreš, popraš, soliš in počiš na njoke, rezance, makarone... ddarinka
6. mar 2006 13:41
rimljanka je napisal/a: |
Seveda moram nujno vprašati (preden me katera prehiti), kaj je zelena manistra. Najbrž gre za zelene testenine, samo katere. |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rogljič Croque Madame
Polnozrnati peresniki z omako iz bučk, čebule in mandljev