Piščančja stegna z miso pasto
| mimika je napisal/a: |
| Smrkolina, to so droži ja, narejene is kislega testa. Zato nekateri njihovi kruhi vsebujejo samo 1 % kvasa. Moje vprašanje. Sem na dieti, v kateri kvas ni zaželen. Koliko časa kvasovke "živijo" v kruhu? Je star kruh torej sprejemljiv? mimika |
| Reca je napisal/a: |
| Jaz sem to vprašanje zastavila Goljatu in mi je zatrdil, da emulzija uspe tudi pri 30 stopinjah. lp Vesna |
Seveda, ni razloha, da ne bi uspela tudi pri 40, 45. tam nekje okoli 50 in več pa bi delovala že bistveno slabše. tako se pač obnašajo encimi (ki se iz kvasovk sprostijo) pri različnih temperaturah (ker so beljakovine).
| mimika je napisal/a: |
| Jože, imaš v principu prav, pa tudi ne. Dieta, na kateri sem, pravi: nič kvašenih izdelkov. Očitno en del kvasov vseeno preživi visoko temperaturo. Ne vem, ugibam. Ravno to sprašujem. mimika |
Ežoj ima prav tudi brez pincipa. Ker kvasovke zanesljivo NE preživijo, če kruh spečeš. 100 st.C (pri peki je bistveno več) pač ne preživi, sploh ne v vodnem, mokrem, če hočeš, okolju, nobeno aktivno živo bitje. No, razen kakšne posebne vrste bakterij....ki pa jih v kruhu seveda ni.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Piščančja stegna z miso pasto

Spaghettoni z omako iz kozic, paradižnikov in sveže bazilike