Kam na dopust?

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

20. jul 2013 20:17

.... po mojih izkušnjah bodo sanje o ločitvi v drugem planu, prej o dnevu, ko se bosta mulca končno odselila od hiše  

Ne pusti si pokvariti veselja, raje pred ogledalom malo vadi kraljevsko vzvišenost, s katero boš sredi najhujšega družinskega prepira dostojanstveno odkorakala k lokalnemu frizerju, dokler se familija ne spravi v red. Zna biti, da bo to eden bolj koristnih dopustov v več ozirih.

Sonja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

21. jul 2013 19:44

Kara, ne vem kako naj to povem, da bo politično korektno...ampak all inclusive so za naslednje priložnosti

- ko ima človek zelo majhne otroke in je utrujen od non-stop vzgajanja in gre familija na all inclusive, da se z otroki še malo animatorji ukvarjajo in reševalci, da vlečejo otroke iz whirpoolov ven

- ko narediš kak zimski premor in si omilsiš all inclusive lepotni vikend in potem s kopalnim plaščem šetaš od enega tretmaja do drugega in je edina dilema naslednja: finska ali blatna savna.

- če ti kdo drug vse plača in greš tja, ker podarjenemu konju se pa ne gleda v zobe.

Drugače je pa all inclusive izreden za naslednje možnosti:

- da človek nekam gre in v resnici NIČ ne vidi

- da človek nekam gre in se v resnici ne pogovarja s svojo familijio (so skupaj in niso skupaj).

 

Ker capmerji, šotori, barke in te stvari so super ravno zaradi tega, da se ljudje naučijo spet sobivati skupaj. Da vsak vidi, kje so njene fizične in simbolne meje, do kod lahko gre in od kod naprej se pa črte ne prestopa. In jasno je, da se na takem potovanju ljudje tudi sporečejo. V tem ni nihč hudega. Človek prepire ponavlja toliko časa, dokler se jih ne nauči pravilno razrešiti. In tudi, dokler se prepiramo in pri tem ne žalimo, ni nič hudega - se vsaj vidi, kaj kdo prenese in na kaj je kdo občutljiv. V all inclusivu se tega ne opazi, gre vsak do svojega bazena in se malo zamoti...doma se da pa tudi marsikaj zamaskirati z domačimi nalogami in "imam toliko dela", da bistvene stvari ne pridejo na površje.

Pa tudi je treba otroke naučiti, kako se reagira v siutacijah, ko se malo izgubimo, kako se poišče prava smer (ker vedno GPS ne dela) in je treba otroke naučiti, kako se znajti v srednje kriznih situacijah. Če sta otroka najstnika, pomeni, da bosta zelo kmalo potovala sama in morata znati tudi to. In takih stvari se učita od kolikor toliko mirnih staršev. Od firkirane mame in očeta, ki se odloči, da bo preslišal sitnarjenje nafrikirane mame se otroci takih veščin ne morejo naučiti.  Tvoja otroka bosta kmalu šla po svoje in kaj boš pa takrat? Boš non-stop pisala na kulinariko, kaj da ti je početi (to tukaj že večkrat prebrano)? Skratka, razmisli o tem, emancipraj se od svojega udobnega kontrolfrikovstva v obliki preferiranja all inclusive pošasti. In namesto tega, da razmišljaš, kdo vse vas bo po kampih pokradel ((pa ljubi bog, a nisi še nikoli spala zunaj pri odprtem?) raje razmišljaj, kako bi na poti malo poslal najstnika na sprehod., da se bosta z možem tiste pol ure malo v bivalniku poveselila. Bo tako bistveno več haska.

 

 

 

Vendelina jr.

katka85  

član od: 26.7.2011

sporočila: 73

21. jul 2013 20:23

Kara naj te potovanje nikar ne skrbi preveč. Mi smo z družino ogromno prepotovali s šotorom in na nobene dopuste na morju nimam tako lepih spominov kot na tiste, ko smo dva tri tedne skupaj potovali. Potrebno se je seveda prilagoditi, ne komplicirati glede hrane, včasih prenesti tudi malo slabše higienske standarde. Ampak doživetja so bistveno bolj zanimiva. Pa smo preživeli marsikaj, tudi poplave. Z ljudmi nismo nikjer imeli slabih izkušenj, nobenih prevarantov, kraj, nič hudega. Premagovali smo marsikakšne jezikovne ovire, marsikoga tudi podučili o Sloveniji, ampak povsod je bilo lepo in povsod so bili ljudje prijazni. Avstrija in Švica bosta za začetek varna izbira, verjetno ne bi smel biti poseben kulturni šok. In nikoli ne bi malce bolj avanturističnega vandranja po svetu zamenjala za all inslusive.

katka85

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

21. jul 2013 22:22

Ni ga lepšega oziroma bolj smešnega obujanja spominov kot na družinske prepire v avtu, sredi ničesa, ko ni smerokazov in ne veš kam bi zavil, pa vsak trmari po svoje ...ko kletvice frčijo na vse strani, je drenje, sin reče da ne bo več vozil in naj stari pametnjakovič sede za volan, mama, torej jaz, seveda pripominja, koga bi bilo treba poslušat, hči zaviha nos in pripomni, da nas ima čez glavo dovolj in naj se že "skuliramo" ...  da bedenja ob smrečečem možu/očetu ne omenjamo, in še kaj bi se našlo.

V all inkl si ob vse te neprecenljive izkušnje ...

mamamia

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

21. jul 2013 22:42

No jaz sem potovalne izkušnje raje nabirala izven ožjega družinskega kroga, se bojim, da pri naši familiji ne bi šlo brez žrtev.

GPS sploh ni nujen pripomoček, zadnja leta se s svojo drugo polovico raje voziva kar brez, ker ti tam, ko bi ga resnično potreboval, tako ali tako odpove (recimo sredi prerije ali v velemestni džungli nebotičnikov in tunelov). Človeštvo je stoletja potovalo brez in je še vedno prišlo, kamor je hotelo (no, eni tudi malo drugam, pa ni bilo nič narobe - cf. Krištof Kolumb). Bodite torej pripravljeni na nova odkritja in dopust bo popoln.

Kako zatreti smrčača, pa ne bi vedela. Tako da včasih tudi strmim v zvezdno nebo in razmišljam o možnostih, ki jih ponuja siva cona onstran meja zakona.

Sonja

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

21. jul 2013 23:02

silikonski  (oz. iz neke takšne gume, ki se lepo oblikuje) čepki so idealni za te zadeve...pride ceneje kot pa 

Ognjič

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

22. jul 2013 7:58

@vendelina

fletno si to napisala

@limnol

takoj v prvi čezmejni lekarni si nabavi ušesne čepke za pomorce. Moraš pa poudariti, da želiš prav te (jaz navadno rečem, da jih kupujem za brata, ki da je drugi od stroja) in ne navadnih za civile. Preverjeno so hrupotesni, jaz jih imam vedno med obvezno opremo za v bolnico.  

nola

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

22. jul 2013 8:51

Hvala punce, bom poskusila s čepki za pomorce. Tisti od Lufthanse namreč prav nič ne delujejo.

Sonja

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

22. jul 2013 11:26

Midva pa čakava, da se pomorščaki vrnejo, potem pa gojzarje, ruzak in mal čez hribe in doline

babka1951

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

22. jul 2013 11:35

nola je napisal/a:

@vendelina

fletno si to napisala

@limnol

takoj v prvi čezmejni lekarni si nabavi ušesne čepke za pomorce. Moraš pa poudariti, da želiš prav te (jaz navadno rečem, da jih kupujem za brata, ki da je drugi od stroja) in ne navadnih za civile. Preverjeno so hrupotesni, jaz jih imam vedno med obvezno opremo za v bolnico.  



nola

 

In zdaj izvem za čepke za pomorce, ko že tri leta spimo v različnih nadstropjih??? No ja, za kakšno potovanje bi pa še prav prišlo

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti