Kefirjeva gobica

Vidim, da ste tukaj zbrani ljubitelji kefirja. V naši družini je prišlo do neke spremembe v "zdrav" način življenja, kar pomeni, da se mislimo izogibati tudi konzervansom. Torej bomo hodili po domače mleko! Ker pa samo po sebi ni tako zelo dobro, me zanima, če bi si lahko kje izprosila kefirjevo gobico!? Smo jo imeli že nekaj let nazaj, pa smo se je očitno naveličali, saj smo jo pustili umreti. Velikodušnemu darovalcu, ali darovalki pa obljubim, da bo njegova ali njena Gobica pri nas dobila dober in skrben dom :) ladybug
Tudi jaz imam kefirjevo gobico. Lahko jo pridete iskat (sem na Gorenjskem) ali pošljem posušeno po pošti. Poleg tega imam počasi zbrano eno obsežno datoteko "vse, kar ste kdajkoli želeli vedeti o kefirju". Hehe, v resnici je zbranih samo nekaj člankov iz spleta ter izkušnje raznih kefirjeljubcev, kolikor smo si jih uspeli izmenjati. Pišite mi na mail, foruma (žal) ne morem spremljati čisto redno... LP Fani
Ali mi lahko katera na hitro napiše kako se vzdržuje kambušo. Zdajle sem jo prinesla in nimam pojma kako naj naredim da jo bom obdržala. Nebi rada da mi umre. lp Vesna
Reca ,to so navodila,ki sem jih dobila od Line http://www.kulinarika.net/forum/sporocilo-eno.asp?ID=33 Tudi jaz sem jo danes dobila,mogoče iz istega vira.Si šla na postajo po njo? Aki Sporočilo je spremenil(a) aki dne 01. mar 2006 08:15:49 Sporočilo je spremenil(a) aki dne 01. mar 2006 08:16:19
Ja in bila sem pred tabo, ker sem na drugi vrečki videla nalepljen list s tvojim imenom. Tudi moja je že nared in čakam da nastane ta osvežilna zdrava pijača. Hvala zaenkrat tudi tebi. lp Vesna
linana je napisal/a:
ča jo kdo želo, mu jo tudi jaz lahko pošljem. Prav tako imam tudi kombušo. Lina
Pozdravljena Linana.Že dolgo si želim kombušo, pa nisem vedela, kje bi jo dobila.Bila bi ti zelo hvaležna, če bi mi jo lahko odstopila, ko bo toliko zrastla. LP Nadina NADIN
Linana, hola! Tudi mene zanima kumbuša in sem se ti oglasila na zs. Pozdravček! Vrana
Me veseli, da kombuše in kefirjeve gobice rastejo. Zanima me, kako se vam zdijo napitki. Pozdrav Lina Lina
Sem jo pripravila z zelenim čajem in frektozo ( kombušo namreč) in nestrpno čakam rezultate.Upam, da ne bo protestirala.Čeprav vprašanje koliko od sladkorja sploh ostane po fermentaciji.Mogoče mi sploh nebi povzročal alergije oz.neprenašanja.No ampak zdaj je kar je.Upam da bo rastla in se razvijala in da bo imela enake učinke kot sicer.Teh je res veliko,kajti poleg vsega uravnava kislo-bazično ravnovesje v telesu,kar je vzrok številnim boleznim.Sem našla na netu nekaj strani in upam da mi bo uspelo prilepit link, ker sem prepričana,da bo še koga zanimalo.Bom poslala posebej,ker me je že 2x vrglo ven, nevem zakaj.LP Aki
http://www.kombu.de/slovenia.htm in http://www.kombu.de/croa-1.htm :Aha,zdaj je pa šlo. O rezultatih s frukozo pa poročam čez dober teden.LP Aki

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti