član od 200415860 sporočil
Zdi se mi, da nas je kar nekaj s tega foruma šlo skozi podobne faze. Midve z lisičko že, dodala pa bi še zase, da sem šla korak naprej, kot razmišlja pegasti, in zato ji dajem vso mmoralno podporo: vsekakor si omisli pomoč v gospodinjstvu.
Jaz sem si za začetek omislila gospo, ki mi enkrat tedensko generalno počisti stanovanje (okoli 200 kvadratov v hiši je mojih,plus skupni hodnik v dve nadstropji in klet). Gospa to naredi tako temeljito, da po ves teden ne potrebujem sesalca ali krpe za prah. Tašča in svakinja, ki živita v isti hiši, sta sprva zviška gledali na to, češ, midve tega ne potrebujeva, bova kar sami. Pa ni dolgo trajalo, ko sta to mojo gospo še oni prepričali, da hodi čistit tudi njima...
Naslednje, kar smo si omislili, je bila pomoč pri kuhi - preko javnih del smo našli gospo, ki nam je hodila delat vseh pet dni v tednu, po pet ur na dan. Zdaj imamo gospo, ki nam pride dvakrat na teden skuhat, ostale delovne dni se izmenjajo naše tri babice (moja mama, moja tašča in tašča od moževe sestre). In ni ga denarja, da bi se odpovedala temu - domov prihajamo ob različnih urah, jaz praviloma zadnja, in da bi zvečer ob petih začela razmišljati o treh lačnih ali samo na pol sitih - nič več, hvala lepa, časi, ko sem imela slabo vest zaradi tega, ker je bilo kosilo na mizi ob štirih namesto ob petih, so že zdavnaj mimo.
Je pa očitno, da vsaka od nas, ne glede na zorni kot, s katerega opazuje dogajanje, čuti potrebo, da kakšno reče na to temo. In temu je forum tudi namenjen. Jaz sem vedno za izmenjavo mnenj, predvsem pa za spoštovanje še tako zelo drugačnega mnenja od mojega. Če me kaj moti, je to vsiljevanje svojih pogledov kot edino zveličavnih, tega pa na tem forumu, vsaj praviloma, ni. Dragička je po mojem potrebovala prijazno in toplo besedo v neki svoji krizi, in jo je tudi dobila, pa še nekaj drugačnih razmišljanj za povrh. Jaz te jemljem tako, da ji bodo vse skupaj olajšala. Navsezadnje, razlike naj nas bogatijo, ne pa ločujejo, saj je na koncu koncev pod soncem dovolj prostora za vse nas. Le prijazni in dobre volje zrimo v svet, pa bo lepši, kaj pravite?
Mogoče za konec misel, ki sem jo snela na forumu:
Svet je zrcalo,
v katerem vsakdo vidi svoj obraz.
Kdor gleda vanj kislo,
vidi kisel obraz,
kdor se vanj smeje,
najde vedrega sopotnika.
Smejmo se torej, kaj pravite? Mamamia
mamamia