O Frina, madonca, pa res! Nekako sem mislila, ker Božič pride letos ravno na nedeljo, da je potem na isti dan tudi 4. adventna. Na, potem se bom pa že kar danes lotila izdelave venčka. Še dobro, da sem že med letom zbrala material

Oh, Drejček, tudi o tem je bilo že toliko povedanega, še zlasti kar se tiče valentinovega... Načeloma se strinjam s teboj, ampak zakaj pa ne? Iz otroštva mi je ostalo v najlepšem spominu ravno to. Ta december, prežet z nemirnim, sladkim pričakovanjem. V teh časih, ko vse skupaj drvi nekam s svetlobno hitrostjo in ko smo do nezavesti obremenjeni s službami, otroci s šolo in vsi skupaj še s kopico drugih zadev, je to idealen čas da podarimo našim otrokom in konec koncev tudi sebi malo pravljice in za nekaj dni ustavimo čas.
Moji otroci se tako veselijo in komaj čakajo, da začnemo izdelovat okraske, pa venčke, pa prižigat svečke in pisat pisma "dobrim možem", pečt medenjake, pa ko prinesemo v stanovanje našo smreko, ki celo leto čaka v loncu na vrtu in ko z atijem napeljejo na njo lučke...
Res je, poseben dan si lahko naredimo kadar koli v letu. In si tudi ga. Večkrat. Takega čara za otroke, kot ga ima pa ta praznični čas pa ne.
Pozdravčke vsem, tistim ki imajo radi "predpisane" praznike in tistim, ki praznujejo nepredpisano