30. jan 2006 19:15
Barb29 Tako kot je napisala Riba-ribica, se ta plošča za peko angleško imenuje ceramic pizza & baking stone. Na mojih navodilih med drugim piše: "...je izdelana iz keramike in vpija odvečno vlago ter enakomerno razporedi temperaturo po celi površini, kar vam omogoča pečenje lahke in hrustljave pice in drugih izdelkov. Plošča se lahko uporablja v klasični ali mikrovalovni pečici za pečenje kruha, piškotov, peciva, tortilij, prest in zvitkov...". Ko sem dala testo za kruh na vročo ploščo, je spodnji del testa takoj "zakrknil", obdržal obliko in se ni razlezel (podobno bi se zgodilo verjetno tudi, če bi uporabili že segret pekač). V primerjavi s kruhom iz kruhomata, ki je dober prvi dan, drugi dan precej manj, tretji dan pa sploh ne (zato kruhomat uporabljam, če pričakujem obiske, da vse "zmlatimo" prvi dan), je kruh, ki sem ga pekla včeraj danes še vedno rahel, ima prijeten vonj in je zelo dober, skratka strinjam se z Maychi. Kruh iz kruhomata je že naslednji dan dobil nek priokus in vonj - morda po kvasu (pa sem zniževala njegovo količino do minimuma, preizkusila vse sveže in suhe vrste). Za v pečici pečen kruh se zdi, kot da se je dvignil do maximuma in oddal vonj kvasa v širino pečice, zase pa zdržal čudovit vonj. Vsekakor bom še uporabljala kruhomat, toda če bo le čas, bom kruh naredila s to s-k emulzija in spekla na plošči v pečici. Vesela sem, da obstaja ta stran, saj sem vse troje našteto najprej "naštudirala" tu, po premisleku kupila in za nobeno od teh stvari mi ni žal, da jim imam. Hvala Jerneju in vsem, ki sodelujete s svojimi izkušnjami! Pozdrav, Lipa