Cornfleks

Nekje sem prebrala, da se iz cornfleksa tudi peče pecivo! Je mogoče že kdo kaj delal iz cornfleksa?

LP! Galja

Ja, Galja, imaš prav, takoj se dvignem in pogledam v mojo knjigo. Pozdravček!
20 dag margarine, 20 dag sladkorja, 8 žličk medu, 15 dag čokolade, 15 dag orehov, 10 dag rozin, 15 dag piškotov, 20 dag cornfleksa - najmanjše papirnate košarice. V posodi raztopimo margarino, sladkor, med in čokolado, ki smo jo natrgali na koščke. V vročo maso dodaj sesekljane orehe in zdrobljene piškote. Na koncu dodaj cornfleks. Vse dobro zmešaj in še vročo maso, z žličko, dajaj v papirnate košarice. Pusti na hladnem. To je bilo eno od peciv za abrahama. Zelo zanimivo, malo hrustljavo, nihče ni vedel kaj je, dokler nisem povedala. Reče se mu pa BONŽITA. Pozdravček!
dragička, hvala ti, sliši se res super, mene pa zanima, kaj bi lahko dala namesto piškotov, namreč, to pecivo bo za deklico, ki ne sme uživati glutena. Še enkrat hvala! Galja
Včeraj sem naredila zelo dobro kostanjevo torto, ki je brez moke. Namesto kave lahko daš kakav. http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3541 stana
V jutrišnjem Večeru bo en recept za kostanjeve ploščice s cornflakesom. Imam pa gatudi jaz, če katero zanima? Mamamia mamamia
mamamia, napiši recept, ga bomo preizkusili, čeprav ne vem, kdo bo lupil kostanje (joj, to je tako zamudno delo), je pa potem užitek, če ti pecivo uspe in se ga napapcaš preko mere (ha,ha)! LP! Galja
Tu imamo veliko receptov s kosmici. Kaj natancno si zelis? So piskoti, pa mufini, pa pecivo v pekacu.... julia
Galja, namesto piškotov lahko po moje kar povečaš količino cornflaksa, pa je. Ali pa mogoče kakšni brezglutenski piškoti? LP Fani
galja tale torta je brez glutena in zelooo dobra, preverjeno! http://kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4593 Veri
Da se mamamii ne bo treba martrat, kopirano z Večerove spletne strani. Proteinske ploščice Potrebujemo: 50 g corn flakesa, 150 g mletih orehov, 1 dcl mleka (lahko tudi sojino ali riževo), 50 stopljene čokolade, žlico medu, 100 g kostanjevega pireja. Z vilicami zmešamo med in mleko v kostanjev pire. Drobno zmeljemo orehe in corn flakes in pomešamo s pirejem. Iz mase oblikujemo ploščice, jih prelijemo s čokolado in damo v hladilnik. Če zmes ni dovolj gosta, da bi lahko oblikovali ploščice, povečamo količino corn flakesa. Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti