Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Dobro jutro! Punce, hvala vam za pohvale. Sem že dobila motivacijo za naslednja slikanja. Saj vem, vaja dela mojstra. Včeraj nismo jedli nič izvirnega, edina novost je bila, da sem prvič pekla novi krompir v pečici na peki papirju. Prav lepo se je zapekel in nič prijel. Slikala nisem, bom pa danes dve torti in rolado. Čarala sem sinoči, da bomo danes lahko praznovali dva pretečena rojstna dneva. Sem pa morala poskusit nadeve, pa še obliv od torte mi je preveč stekel, tako, da sem ga s prsti lovila Silly_me, nič hudega, če si malo pogrešila, važno je, da se tega zavedaš in da greš potem normalno naprej. Ti pa malo odleže, ko se razpišeš. Esis, imam svetlo (to sem uporabila) in temno sojino omako od iste firme, sporočim ti, ko bom doma pogledala. Na vodni dan sem jaz običajno popila še več kavic kot sicer, res pa sedaj pijem le navadno grenko brez dodatkov. Tejčica, vidiš, kako ste si fino raztegnili sezono češenj (in ostalega sadja), pa še "uržah" za obisk domačih imaš. Adi Smolar bo moral malo spremeniti znano pesem v stilu: Bog ne daj, da nam crkne klima, Bog ne daj... jankica
Zanima me kaj naredite v primeru, da se prekršite.....mene je zadnjič na škorbni dan totalno premamil sladoled v službi.....tako, da sem naslednji dan naredila vodni dan in potem šla naprej....kaj vi naredite?A ja ....čez 14 dni grem na morje in bom najbrž prekinila z dieto....kaj mi svetujete? extra
Extra, zaradi sladoleda v tej vročini pa res ne bi bil potreben vodni dan. Torej, večerja Š, naslednji dan OH, itd. Zaradi morja ti pa tudi ni treba prekinjati diete, saj boš verjetno imela možnost izbire pravilne hrane. Vsaj upam tako. jankica
Tale me je tudi spravil v dobro voljo: Par iz Minneapolisa se je odlocil, da gre na dopust na Florido. Sobo sta rezervirala v istem hotelu, kot ze velikokrat prej. Zaradi poslovnih razlogov zena ni mogla odpotovati istocasno z mozem, zato je odsel sam, zena pa naj bi prisla naslednji dan. Moz se je prijavil v hotelu in ker je imel racunalnik v sobi, je poslal zeni email. Vendar se je zmotil pri vpisovanju naslova in izpustil eno crko. Medtem pa se je nekje v Houstonu neka sveza vdova ravnokar vrnila z pogreba svojega moza.Odlocila se je, da preveri e-posto, ker je pricakovala izraze sozalja zaradi smrti moza. Ko je precitala prvo sporocilo, je omedlela. Njen sin, ki je pritekel v sobo zaradi hrupa pri padcu, je videl mamo nezavestno na tleh, na ekranu pa sledece sporocilo: To: Moji preljubi zeni Subject: Prisel sem Date: 16 January 2005 Vem da si presenecena, da se ti oglasam, vendar imajo sedaj tu racunalnike in lahko posiljas sporocila svojim bliznjim. Ravnokar sem prispel in se vpisal, ter ti sporocam, da je vse pripravljeno za tvoj prihod jutri. Se ze veselim, da te spet vidim. P.S. Je pa res vroce tu doli! jankica
Extra, vsaka sicer dela po svoje. Po Rinini knjižici bi lahko kar nadaljevala z OH dnevom, ki je sledil, po eni varianti te diete na internetu pa je po kršenju pravil res predviden vodni dan. Jaz slednjega nisem nikoli prakticirala, sem pa naredila 1 dodatni sadni dan, sploh če sem se prekršila na sadni dan (kar se ni zgodilo velikokrat); če pa sem se na Š dan prekršila s sladkarijami, sem OH dan kar izpustila ali pa si predpisala (za nagrado) S dan namesto OH, tako da sem imela 2 S dneva zapored. Ampak od tega je že dolgooooo, nazadnje sem tole naredila 10.6.2006. Sem ugotovila, da je najlažje in najbolje, da se držim pravil in ne grešim. Za zadovoljitev okušalnih brbončic pa poskrbim z okusno pripravljenimi obroki. Sladoled bi si tudi ti lahko mirno privoščila naslednji dan za večerjo. Poskusi tako razmišljati vnaprej... Meni pomaga. En dan pač ni tako dolga čakalna doba, da bi se splačalo grešiti. No, ja, koliko kg želiš še izgubiti? Če te do cilja loči le par kg, ni treba da si tako dosledna, čeprav gredo pa te kile najtežje dol. A ne, Rožica? Glede morja, bi si jaz poskusila skombinirat (z manjšimi grehi zaradi katerih se ne bi sekirala), ali pa bi vsaj v kar se da največji meri upoštevala vsaj ločevanje. Če greš z družbo, bo sicer težka, če pa z družino, pa te bodo najbrž podprli in te razumeli. V naš zasebni album pod Naša ustvarjanja in zanimivosti sem dodala 2 sličici, malo za hec in malo za popestritev, ker se tam zadnje čase nilč ne dogaja, v javnega pa ne sodi. Če katera tega ne pozna, si na http://users.volja.net/kulinarika/ preberite, kako do njega. Jankica, včeraj sem ti pri peki delala družbo, spekla sem še 2 nova kolača iz češenj, ki jih bom degustirala danes za večerjo. Kaj več od degustacije res ne bo, ker imam v hladilniku še 2 za poskusit. Ja, bo kriza... Esis, jaz uporabljam svetlo sojino omako, ki jo kupim v Mercatorju ali Sparu, nek GoldenRiver ali nekaj podobnega, meni je dobra, a jo uporabljam zelo skromno, saj je to le dodatek kitajskim jedem. Sama tudi meni ni dobra, pa saj to sigurno veš. Lep dan, Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 29. jun 2006 09:43:00
Ej, Jankica, take je pa dobra! Tudi jaz sem se nasmejala do solz!
Pozdravljene! Po dolgem času se oglašam tudi jaz. Kar uspešno se držim vendar kg kar ne grejo dol. Še vedno imam 77 kg sicer slabih pa vendar... Kaj se dogaja? Se je to dogajalo tudi vam? Res ne grešim mogoče pa pojem preveč solate?Kaj mi svetujete? Romanad
Romanad, kateri dan pa imaš? Menda se nekaterim tudi 10 dni teža nič ne zniža, potem pa gre zelo hitro dol. Solata po moje ni problem. A ješ zraven obrokov tudi zelenjavo ali morda ješ preveč "goste" hrane? Bolje je manj mesa, riža, testenin, na ta račun pa več zelenjave in solate. Daj povej, kakšni so tvoji obroki, recimo za 1 cel dan. Bistven je tudi čas med obroki (3 oz. na B dan celo 4 ure), pa veliko vode (brez dodatkov) je treba spiti, vsaj 2 litra na dan, pa nobene druge pijače, razen čaja ali kave brez sladkorja. Malo razmisli, pa nam še kaj napiši. Če nimaš veliko viška, gre tudi počasneje... Encijan
Koncert za češnje in 3md v d-molu..... O, Encijan, kako poetično! Tudi mene je sinoči prijelo, da bi torti slikala kar takole v hladilniku. Ugibam, če imava enak Elektroluxov hladilnik, moj ima še dva zamrzovalna predala spodaj. Je poleti kar premajhen! jankica Sporočilo je spremenil(a) jankica dne 29. jun 2006 10:51:49
Jankica, najin hladilnik ima še 3 zamrzovalne predale, tako da verjamem, da sta 2 kar premalo, sploh zdaj poleti in ker vas je več. Je pa meni drugače super, sta mi všeč ogromna predala za zelenjavo in sadje, ki sta po celi globini prav do vrat, tako da gre notri tudi cela zelnata glava (morda celo 2) in ogromno sadja, ki ga me pač potrebujemo. Sva prav zato kupila takega, ko se nama je prejšnji pokvaril. Aja, punce, hvala za pohvale glede slikc in receptov, ste mi dale novega zagona za naprej. Prepričana sem, da vam bo krompir z bučkami všeč in ga boste pogosto pekle. Za danes sem planirala zelenjavno omleto in že zbirala ideje, zdaj se pa v službi obetajo pizze. Bom še razmislila, kaj bom... Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 29. jun 2006 11:50:36

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti