Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Ojla punce! Samo toliko, da se javim. Ja, še sem živa in še sem pridna - no, tu in tam ga malo polomim, ampak v glavnem ne. Jutri imam sadni dan, potem pa prvi vodni dan! Upam, da mi bo ratalo. Pridne bodite še naprej....Se kaj slišimo! Esis
Pozdravljene punce! Se moram spet malo oglasit in se pohvalit, da sem včeraj uspešno prestala 2. vodni dan. Na moje presenečenje, sem se cel dan počutila super, sploh nobene lakote. Danes pa imam občutek, da sem lahka kot peresce. Glede na 1. vodni dan, ko sem skoraj skupi padla in imela glavobol za zmešat, je šlo včeraj res vse kot po maslu. Kilogrami se mi sicer ne premikajo ravno ne vem kako hitro v minus, ampak počasi se pa le bližam teži, ki sem jo imela pred lanskim poletjem (in potem zaradi nažiranja dobila vse nazaj ). Kolesarim še vedno, vendar ne več vsak dan ampak 2x tedensko, sem pa mojemu razgibavanju dodala pilates 3x na teden in se počutim odlično. Pri pilatesu res dela celo telo in to sem pri kolesarjenju pogrešala. Tudi jaz sem si Winsor pilates snela z neta in sicer 1. CD (osnove) in 2. CD (20 min vadba). Na žačetku sem pa imela Pilates for dummies. Encijan, te je treba res pohvaliti, ker tako pridno polniš album z obroki. Jaz se spomnim za slikat, ko je vse že na varnem v želodčku. Med tvojimi slikicami me je najbolj premamil krompir z bučkami in bo jutri najbrž na jedilniku. Moram malo bučk porabit, saj nam rastejo da jih komaj sproti porabimo. Marjetka cvetka, tudi meni najbolj ustreza temperatura med 20 in 25°, ampak kaj ko je tu že zjutraj ob sedmih-osmih skoraj 25. Nam že takoj zjutraj sonce tolče noter in je treba okna takoj zapret in rolete spustiti. V stanovanju pa ponoči temperature sploh ne spravimo pod 28°. Imamo odprta vsa okna pa nič skozi ne potegne, ker ni niti najmanjše sapice. No, to noč se je še kar dalo spati, včasih grem pa spat kar v dnevno, prižgem klimo in spim kot angelček. Prejšnjo noč je tudi mala prišla sredi noči se k meni hladit. Čez dan pa itak klima laufa skoraj brez prestanka. Sicer je pa res tako, da nam nikoli nič ni prav. Pozimi nas zebe, poleti pa je prevroče. Uživajte! tejčica
O, Tejčica, torej si še z nami. Lepo! Čestitke za drugi vodni dan! Jaz se počasi bližam prvemu in še razmišljam, ali naj ga izvedem ali nadomestim še z enim sadnim. Glede na vročino, najbž res ne bi smel biti tak problem zdržati en dan brez hrane. Me veseli, da ti je všeč krompir z bučkami, po moje boš zelo zadovoljna. Res je bil dober in to z lanskim krompirjem, kako bi bil slasten šele z novim. Jaz vse bolj ugotavljam, da sem prava krompirjevka, saj na moje Š dni prevladuje prav krompir, danes ga bom spet imela, a tokrat hladnega v solati. No, včasih se odločim za fižol oz. škrobno solato, to pa je tudi skoraj vse, riž me sploh ne gane, pa sem ga včasih imela rada. Na B dneve pa sem sedaj z rib in piščanca preklopila na sir (mozzarella, feta) z veliko zelenjave. No, pa saj ste na tekočem... Marjetka cvetka, jaz sem prav včeraj na vrtu pobrala prvo bučko in kot kaže, jih bo tudi letos veliko. Tudi ribez bo počasi za obrat, tako da sploh ne vem, kako bom sprobala vse tiste jedi, ki bi jih rada naredila. Toliko dobrih receptov imam za razne sladice, da bo zmanjlkalo OH dni Se bodo pa drugi mastili, jaz bom pa uživala v peki... A si že sprobala bučno omleto iz baze, pa bučno pito po principu peciva na suho? Mmmm, dobro! Jaz bom omleto tokrat pripravila z radensko (brez mleka in jajc) na OH dan, upam da bo tudi taka dobra. Lanes, ti pa si od sile. Tudi počutje in zdravje sta najbrž super. Le tako naprej! Pa oglasi se še kaj, da nam vliješ malo volje. Pa kakšen svoj recept (in/ali slikco) nam zaupaj, eno leto ločevanja ni kar tako in sigurno si iznašla kako fino kombinacijo, ki je druge še ne poznamo. Meni se zdi, da imam ločevanje že kar v krvi in kar malo poekspetimentiram, pa včasih tudi kaj dobrega rata, zadnje čase sploh. Sicer pa sedaj po skoraj mesecu 3md zaporedja dni spet ugotavljam, da več in lahkotneje (z manj truda) pripravljam najine obroke, lažje se prisilim, da je treba nekaj pripraviti in se ne zadovoljim s kruhom in dodatki, tako kot se je prej večkrat zgodilo. Kruh res pogrešam, a se ga izogibam, pri solatah si ga privoščim kos, drugače pa v glavnem ne. Včeraj zvečer sem ne glede na vročino 20 minut telovadila. Se ne dam. Čao. Encijan
Marjetka cvetka, saj bo - večno pa tudi ne bo take vročine. Še zeblo nas bo... Esis, lepo to, da ti gre! Držim pesti za vodni dan. Lanes, res si od sile! Tejčica, nate sem se pa večkrat spomnila, imeli ste jagode, pa zgodnje češnje, ali imate tudi breskve!? Čestitke za vodni dan! Encijan, ali ima vaš sosed tudi boljše češnje, tako kot naš? Naše so bolj drobne, mene pa mikajo hrustavke. Prestala sem digitalni krst! Slikca se ne more primerjati z tistimi od Encijan, toda hrana je bila pa (vsaj zame) dobra. Seveda je sin ni jedel, mi je za drugič naročil rižoto z morskimi sadeži (ali katera ve, na kateri dan pride pri 3md???) Aja, pa solate sem pojedla mnogo več, kot jo je na sliki jankica
Jankica, bravo! Me res veseli, da si prestala digitalni krst. Rižota s praženo zelenjavo je videti slastna, tako da mogoče spreobrneš še tako krompirjevko kot sem zadnje časa jaz. Ko boš naštudirala kote in rezanje slikce, boš pa sploh navdušena. Jaz sem se na začetku toliko trudila, da bo ja vse simetrično, pa na sredini, zdaj pa le slikam malo več, pa potem porežem odvečni material. Le tako naprej! Superca. Zdaj bomo vedeli, ali si ločevala, ali si ga kronala... Tejčica, če imaš digitalca, daj poslikaj kdaj kakšno svojo pogruntavščino ali pa kaj, česar še ni v albumu. Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 28. jun 2006 13:17:08
Jankica, breskev pa nimamo. Imamo pa trenutno marelice, slive in ringloje, ampak samo par manjših dreves, toliko da je za doma. Sadja nam res ne manjka. S češnjami sem pa letos rekorde tolkla, toliko sem jih pojedla. Mi manjkajo, sedaj ko jih ni več. Upam da jih jutri dobim od mojih z Gorenjske, so tudi že zrele. Encijan, digitalca imam, vendar vedno pozabim slikat. Če se pa slučajno spomnim, pa kot nalašč fotoaparata ni doma. Danes sem si naredila za kosilo šobsko solato in je bila takooooo dobra, da na kruh zraven nisem niti pomislila. Sem je pa naredila toliko, da jo bom imela še za večerjo. Jaz se tako kuham. Je v pisarni odpovedala klima, sončna stran pa je čisto v steklu in imam tukaj vroče za znoret. Je pa vsaj nekaj oblačkov danes. Imejte se čim bolj "luštno"! tejčica
Hojla! Lanes,Tejčica,pozdravljeni.Čestitam vama za vztrajnost!Tudi tebi Esis! Encijan,jaz pa bom morala kakšen dan še počakati na bučke.Ko0 pa se bodo začele,jih pa do jeseni ne bo zmanjkalo. Jankica,takšno rižoto si pa tudi jaz pripravljam!Mmmmmm,kako je dobro.Si bom sprintala slikco in jo pojedla!Ah,ne si bom šla raje riž pripravit!Hi,hi,hi! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Kaj govoriš Jankica, da tvoja slikica ni tako dobra! Čudovita je. Pa tisto na krožniku tud.Kar voham tale riž. Mmmmm. Pa tisti krompir od Encijan je tud tako privlačen.... Joj, kar sline so se mi nabrale.... Oboje bom sprobala čez vikend. Jankica katero sojino omako pa kupuješ? Jaz sem kupila že dve, pa nobena ni bila dobra. Jutri pa vodica,vodica,vodica,vodica,vodica,vodica,....... Jutri še kavice ne smem, al ne? Se vam javim jutri! Esis
Esis,eno kavico pa že lahko! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Pozdravljene! Jas se zdaj nekaj časa nisem javila, vidim pa da ste vse pridne in me je kar sram ko pomislim s kakšnim razlogom sem se jas sploh prišla javit. Jaz sem se danes pregrešila in pojedla kar celo vrstico čokolade. Pregrešila pa sem se tudi v petek (o čem raje ne bi govorila). Zdaj me je pa že malo strah, da se mi ne bo kaj nazaj vrnilo, ko sem pa tako lepo začela. Danes me že ves dan peče vest. Esis čestitam ti, da si že tako daleč! Kako si zdaj? Si še vedno razočarna nad reultati ali si že zadovoljna? Sicer pa bi rada pohvalila vse saj vidim, da ste vse zelo zagrete, pa tudi v albumu redno prebiram recepte. In res Encijan vsaka ti čast! Recepti so super! No jaz upam, da mi to zdaj ne bo pokvarilo motivacije in da se bom vnaprej lepo držala. Držim pesti tudi za vse vas. Lepo se imejte! Papa! silly_me

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti