Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Ja, res je, tehtanje ne pove vsega, pa tudi ogledalo ne. Jaz sebe še vedno vidim okroglo, drugi pa mi pravijo "tvigica". Kakšna tvigica, lepo vas prosim, če pa imam še vedno šlauf in "fuzbalerske" noge. Tako je to, drage moje, drugi vas vidijo drugače, kot pa same sebe. jankica
Ja res je zanimivo, kako nas drugi vidijo drugače. Ta teden sem šla malo pogledat za hlače in mi je prodajalka rekla, ko sem našla sebi primerno številko, gospa te bodo pa prevelike, vse majhne številke smo že prodali. Ha, ha, ha,.... seveda sem kar malo zrasla.... Pa ji tudi nisem povedala, da je to moja številka in da mi bo prav! Sem raje uživala v njenih besedah in nasvetih, da naj pridem prej pogledat, če je še kaj zame, ker bo do razprodaje v glavnem razprodano,..., in se je trudila mi kazat modele, ki so še v manjših številkah.... Raje nisem pomerjala, ker bi bila presenečena ko bi mi bilo vse kar je predlagala premajhno,..., ji nisem dala zadovoljstva,..., sem raje požirala komplimente. Verjetno imam od tega kakšen kilogram več. LP.
ohohoho.. Marjetka Cvetka.. ne morm vrjet.. tudi jaz sem se nate spovnila ravno včeraj. zato sem pa prišla sem gor.. razmišljala sem kaj bi dala zraven testenin.. in ..nato pomislila na kulinariko in nato na Marjetko Cvetko.. zanimivo.. Rožica.. gre.. joj kk sem vesela, da lahko rečem.. gre.. drugače se je pa enako zgodilo.. pri meni v soboto.. ko si nism dala rečt da rabim manjšo konfekcijsko številko.. :D zelo laska.. morm prizna, da zelo laska.. ko ti kdo reče.. manjšo številko rabiš..ali pa. hjo kam si pa ti ušla.. sej te pa ja ni več.. in podobno.. je pa res.. da jaz sebe vidim čist drugače.. aja..Rožica.. tud jaz sem velikokrat poskusila.. od začetka.. pa sem si rekla evo ta ponedeljek pa res začnem.. in dokler.. se nism čist zares odločila.. ni bilo nič.. no, zdej sem pa zelo vesela.. in držim.. se še nism nič prekršila.. :D uf zarečenga kruha se naj več na je´(al poje).. sej ne vem.. no sam želim si, da bom zdržala do konca.. pa da res shujšam začrtano.. tigrolina po domače tigrič :D ps: aja Jankica.. js mam iste probleme.. fuzbalerske noge in šlaufek.. pa še bedre mi niso všeč :D tako, da če maš kakšne vaje za te dele..bi jih bila vesela.. Sporočilo je spremenil(a) tigrolina dne 22. jun 2006 19:29:00
zivijo drage dame.... slucajno sem zasledila ta forum in sem prebrala skoraj vse kar ste do zdaj napisale, kar same vseste da ni malo. torej spet sem se odlocila za 90 dnevno dieto. z njo sem pred letom in pol uspesno izgubila 15 kg, a so se na zalost in mojo krivdo spet povrnili... z dieto bom zacela drug ponedeljek... 3.7. to pa zato ker sem od tega ponedeljka naprej na dieti klinicnega centra... da mi da zaceten sus:) stara sem 22 let in imam najmanj 15 kg prevec ( visoka 173cm, tehtam pa 79kg), je pa res da imam gensko pogojeno tensko postavo, tako da na postavo manekenk sploh ne upam. sem pac obsojena na vecjo rito pa lep ozek pas:) tudi to je nekaj:) zdaj pa moj problem.... glavni vir mojih kilogramov je premalo zelenjave, to pa zato ker je veliko ne jem jem recimo le: spinaco, brokoli, por, bucke, melancane, grahec, fizol, paradiznik le spasiran ali ketchup, repo... solate sploh videti ne morem pa ne mislit da sem izbircna... odpor do solate in ostale zelenjave imam se od vrtca, saj so nas vzgojiteljice silile pojesti vse... ce poskusim list zelene solate se se mi dandanes dvigne zelodec. vsako leto enkrat poskusim vso mojo osovrazeno zelenjavo da vidim ce bi mi slucajno zapasala, a do zdaj se ni nic pomagalo... zato se obracam na vas... to se mi zdi full fajn da lahko delim mnenja in nasvete z nekom, ki ima podobne tezave.... torej cas je za hujsanje, pa tudi rekreacijo... sem bolj len tip saj se bolj aktivno ukvarjam le z smucanjem, se pravi pozimi :) drugace pa sem se zdaj navdusila nad tv reklamo dvd-jih s pilatesom mari winsor?? kaj ima mogoce kdo kaksne izkusnje s tem? ravo ilegalno vlecem kopije dvd-jev iz interneta saj se mi udi skoda dati 15 tisocakov za stvar ki je mogoce ne bom uporabljala... imam pa cilj se ukvarjati se vsaj z rolanjem 3x tedensko in kolesarjenjem. vsekakor pa vas bom obvescala z napredkom.... cimprejsnjim upam saj se cas kopalk nevzdrzno bliza:) lep pozdrav "ta nova" sara sarchy22
Tigrolina, jaz skoraj nič ne telovadim, ker pa si me že izzvala, sem malo pobrskala po netu in na MON našla tole: Re: Športni "lenuhi" Avtor: Apis007 Datum: 06-01-05 12:40 Vaje za trebušček :) Klasični, kjer paziš, da imaš medenico na tleh in dviguješ zgornji del trupa: Pri tem paziš, da se ne dviguješ do konca in da gledaš naravnost gor (da ne trpi vrat). Noge imaš lahko na tleh ali pa dvignjene v zraku. Klasični polovička, isti trebušnjaki, vendar se manj dviguješ in delaš trebušnjake hitreje. Klasični trebušnjaki - stranski, ko se dvigneš se probaš z levo roko dotaknit desnega kolena, gležnja (kar pač lahko), in pa obratno z desno roko se dotikaš leve noge (ti trebušnjaki so super za stranske trebušne mišice). Vzami žogo, povšter, brisačo...in jo daj med gležnje. Noge dviguj in jih spuščaj, ko noge spuščaš jih ne spusti čisto do konca. Tukaj lahko delaš vaje v različnih variantah; stegnjene noge, skrčene (kot 90°). Pa še najtežja vaja (izmed naštetih): Uležeš se na hrbet, noge dvigneš tako, kot če bi delala svečo. Poskusi dvignit medenico in rito, ampak samo s trebušnimi mišicami. Ne goljufaj, in n ne delaj z zaletom, ker na tak način res narediš vajo, vendar učinka ni. Rito dviguj za samo par cm, je dovolj. Ko boš to vajo obvladala, pa lahko poskusiš še drugo različico - dvigneš rito, zasuk na levo in na desno in spet dol. Odgovorite na to sporočilo Re: Športni "lenuhi" Avtor: Apis007 Datum: 06-01-05 12:45 Vaje za noge: Počepi: Noge razširiš v širino ramen, in delaš počepe (roke imej ali pred sabo ali pa v bokih). Rito moraš "izbočit", hrbet mora biti čim bolj raven. Delaš več različič: Prva: Počasi se spuščaš in dviguješ, pri tem paziš, da se ne dvigneš čisto do konca (da ne trpijo kolena). Druga: dviguješ se od čistega počepa do sredine (se ne dvigneš do konca), to varianto lahko delaš počasi ali pa hitro. Paziti moraš, da rito spustiš čim nižje, dvigneš se pa nekje do polovičke. Tretja različica: v pozi, ki ti je najtežja (recimo v polovičnem počepu) zdržiš pol minute, narediš še nekaj polovič (spust do najnižje točke in do sredine) in potem spet držiš v polovični pozi še kake pol minutke. Odgovorite na to sporočilo Re: Športni "lenuhi" Avtor: Apis007 Datum: 06-01-05 12:54 Vaje za rito in noge: Postaviš se na vse štiri, s koleni si na tleh. Dviguješ noge, kot pes, ko lula (punce, na žalost ne znam bolje opisat), s tem da zopet delaš v dveh različicah. Prva: nogo dvigujuš gor in dol. Druga: nogo imaš dvignjeno v kotu 90° in jo od tu še naprej dviguješ (ne spuščaš jo več v prvotno lego), ko imaš občutek, da ne moreš več, naredi vsaj še 15 ponovitev. Druga vaja: zopet si na vseh štirih, eno nogo dvigneš (90 °) in jo iztegneš, in krožiš (npr. 20 x v eno smer in 20x v drugo smer). Ko začne boleti, naredi vsaj še 10 krogov. Tretja vaja: spet na vseh štirih, in nogo steguješ nazaj (poskušaš čim višje), recimo 20 ponovitev. Potem jo iztegneš (nazaj) in dvigneš kolikor lahko, in od te točke dalje dviguješ (dvigovati ni treba veliko, lahko samo kaka 2 cm, važno je samo to, da čutiš, da delujejo mišice). Odgovorite na to sporočilo Re: Športni "lenuhi" Avtor: Apis007 Datum: 06-01-05 13:01 Za notranje stegenske mišice: Uležeš se na bok, in noge prekrižaš. Če ležiš na levem boku, moraš imeti desno nogo kakih 20 cm pred levo (na tleh). In dviguješ LEVO nogo. Druga varianta je pa ta, da ležiš na levem boku in stegneš DESNO naprej nogo, in jo dviguješ. Začetna višina je recimo 10 cm nad tlemi, dviguješ jo pa 15-20 cm v višino (od tal). jankica
"ta nova" sara - sarchy22, pozdravljena! Dobrodošla med nami, dobra si, da si že tolikooooooo prebrala. Sicer pa nisi čisto nova, saj si že uspešno zaključila prvi krog. Da pa so se kilogrami vrnili - ojoj - ah ne, jo-jo! Tole z zelenjavo je pa kar težka naloga, vsaj zame, ki sem zelenjavo pravzaprav vzljubila šele z novim načinom prehranjevanja. Začela sem jo pripravljati na čisto nove načine, pa tudi veliko nove se poskusila šele sedaj; prav tako sadje. Ne vem, kako si shajala z zelenjavo v prvem krogu, toda sistem je bil verjetno kar dober, glede na dober uspeh. Zaenkrat ti ne vem nič pametnega svetovati, razen, da še kdaj probaj "nezaželjeno" zelenjavo na drugačen način, z drugimi začimbami, prelivi, pečeno, kuhano. Na uspešen start jankica
Hey! Sara jaz imam tudi ena dva videa na računalniku od Mari Winsor in so mi te vaje ful super. Seveda je poudarek predvsem na trebušnih mišicah (kar jaz tudi potrebujem), delajo pa kar tudi noge - koliko, pa je odvisno kateri video imaš. Jaz imam enega npr., ki traja 20 min in je samo za trebušne in še enega, kitraja približno 50 min ali več in je za celotno telo. Tisti, ki traja malo dalje je kar naporen, zato se ga lotim samo pri mojih najboljših močeh ;) Ta krajšega pa kar pogosto uporabljam. Žal pa še do zdaj nisem niti enkrat redno delala pilates po teh vajah, da bi ti lahko poročala kakšne rezultate, ampak samo občasno, če recimo kateri dan nisem delala joge ali pa nisem šla tekat. Mislim pa, da bi te vaje, če bi jih kombinirala še s kakšno aerobno vadbo, prinšale dobre rezultate. :D Npr. zjutraj vadiš pilates, zvečer pa tek, kolesarjenje ali rolanje. :) No to je moj predlog, sicer pa si lahko ti kombiniraš kakor tebi najbolj ustreza. Želim ti veliko sreče! :D Papa! silly_me
Vsem skupaj lep poletni dan. Toliko stvari se je dogajalo da preprosto nisem imela časa kaj napisat. Večkrat sem prelistale, kar ste napisali, pa se je nabralo toliko stranim da je kar groza. Naša družina se še vedno drži dnevov in diete. Shujšali smo okoli 10-12 kg. In to brez, da bi bili kaj posebno pridni pri razgibavanju. !. julija imamo zadnji vodni dan in zaključek diete. Ko smo se pogovarjali pa moji pravijo, da jim je ta način kar všeč, tako da se bom delno še držala tega ločevanja, meso ne vsak dan, samo na dneve ne bomo pazili. Jeseni, pa mislimo udariti še eno rundo. Jaz moram ( rada bi) izgubila še 5 kg, starejši sin pa malo več. Mlajši sin in mož pa sta svoj cilj dosegla. Ta dieta je bila za nas prijetna izkušnja. Ugotovili smo, da lahko veliko manj pojemo, pa smo vseeno siti. Če si malo vztrajen in trmast se jo lahko držiš,pa tudi kakšen greh se ne pozna toliko. Pride pa kakšna manjša kriza, poješ jabolko, pa mine, če je pa prehudo si malo privoščiš in nato naprej. Je pa res, da kakšen dan jabolka tudi videti ne morem :D . Se pa vsi po vrsti počutimo boljše, bolj zdravo, po stopnicah nisem več zadihana.... to pa je bil moj cilj!! In pa pozitvno mišljenje, ni kar bla, bla..... bolj se jamra slabše je... Saj vem, vsak dan ne more biti lep, tudi meni ni, poskušam pa in se trudim biti zadovoljna z majhnimi stvarmi. Vsem želim lepe dneve, dosti sonca, ko bom uspela se vam spet javim. lepo se imejte mimca
Hojla! Punce,očitno uživate v vročem poletju in pri športnih aktivnostih! Le tako naprej,samo na pravilno prehranjevanje ne pozabite. Gresta Janez in Francelj pozno ponoči iz gostilne,seveda pošteno nalita.Pa Franceljnu spodrsne in pade naravnost v potok in utone.Janez nekaj časa gleda in gleda,potem pa reče: "Ja dragi moj Francelj, dokler si vince pil si bil še živ, ko si pa vodo srknu,si pa crknu! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
To, Mimca, to so besede, da se reče. Že zdaj vam čestitam k uspehu, še kakšna kilca bo šla dol tudi po koncu diete, saj vam je nov način prehranjevanja všeč in važno je, da niste lačni, pa še shujšate!!! Marjetka cvetka, vroče pa je, vroče. Verjemite mi, da letos lažje prenašam vročino kot lani, ko je kar teklo od mene. In kot je rekla tudi Mimca, po stopnicah nisem več zadihana. Super je!!! jankica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti