Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Drage 3MD-jevke! Danes je moj Proteinski dan. Se ravno odpravljam k mesarju po puranje zrezke Sicer mi pa kilce ne kopnijo tako kot bi jaz hotela... cca 0,5 kg na 2 dni. Je pa res, da se niti ne pretegnem na tistem orbitreku. Po pol urce mi rata dolgčas. Včeraj sem bila ravno toliko, da sem se malo začela potiti in obupala. Zjutraj je pokazalo 0,3 kg manj. Imam pa eno vprašanje: Na škrobni dan recepti vsebujejo riž, vendar riž vsebuje večinoma ogljikove hidrate. Se katera kaj bolj spozna na te zadeve? MissLady
Živjo! Za malo pomoči prosim! 1. Se lahko na B dan je sojine kosmiče in sojine medaljone? (Kupiš suho v kartonasti škatli, potem skuhaš v juhi in pripraviš kot meso.) 2. Obstaja kje stran s predlogi, kaj se lahko je na kateri dan? Mislim - konkretno jedilniki, kaj ste ve jedle, pa kakšni recepti in podobno. 3. Sprašujem za prijateljico, ki ima za zgubit 30 kg. Če se bo natančno držala, kaj mislite, koliko ji bo uspelo izgubit, kako kaj kažejo vaše izkušnje? smrketa
Tina (Artemis): čaj iz ingverja ima okus po meti, zelo prijetnega okusa je, ko je ohlajen. Tudi peče nič. Ja, malo telovadbe je zagotovo priporočljivo. No, danes bi morala imeti vodni dan, pa ga ne bom, ker cel dan brez hrane - meni se potem vrti v glavi. Bom pa zato šla na limfno drenažo s cimetovo oblogo, ki ima enak učinek kot cel dan posta . Načeloma ni treba jesti za večerjo isto, dobro pa je če ješ iz iste skupine. Mislim, da je finta v tem, ker se ti zvečer ne da še 1x jesti isto kot za kosilo in avtomatično poješ manj kot če poskusiš kaj drugega. Jaz imam problem z mesom. Za kosilo gre, ko pa je čas večerje, me ob misli na še en kos mesa kar malce stisne. Isto se mi je zgodilo zadnjič, ko sem za kosilo jedla fižol ter kislo repo. Nisem mogla ponoviti vaje! Memmy, če ti vodni dan ne bi znesel, si pomagaj z limfno drenažo tako, da bo začetna vzpodbuda. za naprej pa šteje samo volja. Saj razumem, če človek ne živi sam, doma ne more imeti praznega hladilnika in skušnjave so na dosegu roke. sama zase sem razvila eno posebno metodo za dneve, ko imam sadni dan. Po službi grem na telovadbo in pridem domov šele zvečer. Pa si skuham malo cvetače in malo bolj zgodaj spati in sadni dan mine kot bi mignil. Ne vem kje si doma, kako daleč od Ljubljane, a ne bi poskusila za službo pogledati malo dlje od doma? Drugače imam pa sadne dneve na ponedeljek in petek, ker je čez vikend teže bežati od hladilnika. JamieO
Smrketa, sojini proizvodi niso beljakovine. Ampak, če ti tako paše.... MissLady, ko bi jaz hujšala s tako dinamiko! če ti na 2 dni izgubiš 0,5 kg, je to 7,5 kg na mesec! Kar pa se tiče škroba in OH, ha-ha, to ti je eno in isto. Po tej dieti se po mojem loči na škrob in OH zato, ker bi me potem tako na Š kot OH dan papcale testenine, ki so veliko bolj kalorične kot npr. riž. Škrob je v bistvu osnovna surovina ( riž, fižol in podobno), OH pa so je kemično bolj kompleksen in praviloma predelana oblika hrane. Toliko laično z moje strani. No, za to našo dieto pač velja, da nima znanstvene podlage, pač pa kaže super rezultate, kar je nam najbolj pomembno. Sodelavka mi je zdnjič pokazala eno knjigo, ki je rezultat 10-letnega raziskovanja. In v njen izrecno piše, da je treba mešati, ha-ha, vendar v pravih razmerjih. Pa smo spet tam! JamieO Sporočilo je spremenil(a) JamieO dne 31. jan 2006 13:25:12
Smrketa, poglej na tole stran http://www.mojplanet.si/index.php?page=Predstavitev_d Tam bosta za začetek našli tudi razpored jedilnikov po dnevih, res pa se jedi ponavljajo. jankica
Živjo punce. Kako kaj teče voda? Memy tudi meni ne gredo kile tako dol kot sem upala..pa še vmes kaj grešim..ampak vseeno kar vztrajam, bomo videli kaj bo tehtnica pokazala jutri. Upam, da bo spomladi kaj bolje, ko bo toplo in se bomo več gibale. Tudi mene zebe..dobro, da si v službi lahko sami reguliramo temperaturo v pisarni in da imam svojo pisrno, ker danes vsi jamrajo, da imam vroče v pisarni. Pa še z čajčki se ves čas grejem. Pri meni v službi kar gre brez hrane...skrbi me pa kako bo popoldan, ker moram za hčeri nekaj skuhati, takrat mi bodo pa sline tekle..pa še za jutri za kosilo si moram zvečer pripraviti...me je kar groza!!!!!!!! claudia12
Tudi meni ne gre. Voda danes sicer do sedaj zelo uspešno, ne vem pa kako bo popoldne. Tudi včerajšnji sadni dan mi je uspel, sicer ob pomoči oreščkov. Ampak glede na oblačila ni šlo dol nič. In tudi eno vmesno tehtanje je pokazalo, da je tista prva izguba kg skočila nazaj na začetek. Sem pa začela pri sebi analizirat zakaj ne gre in sem ugotovila, da kljub ločevanju pojem preveč in tudi razmaki med obroki niso O.K. Sem sklenila, da bom bolj dosledna in da če se bo izkazalo, da so moji zaključki pravilni, bom nadaljevala z dieto, če pa ne jo bom zaključila in vzdrževala to kar sem dosegla do sedaj. varja
Dekleta, dekleta to pa je posebna preizkušnja za nas, ki smo prvič na sadnem in nato na vodnem dnevu. Imam pa občutek, da tudi tiste, ki ste to že večkrat uspešno opravile, ni majhen zalogaj - za premagovanje. Včeraj sem s pomočjo oreščkov premagala sadni dan. Skoraj cel dan lačna in še lačna. Danes sem imela vmesno tehtanje. Katastrofa - me je sram povedati, da ni šlo že 14 dni nič dol. Pa v jok pa na luster! Marjetka cvetka in vsem ostalim hvala za spodbudne besede in res citat ***Torej dost jamranja,alo,gremo veselo na delo.*** Bodite pridne se še danes javim, ko pridem s kuharskega tečaja !!! janadr
Živjo punce!! Moja volja je pa čisto na tleh. Danes nimam vodnega dne, čeprav sem začela skupaj z vami, ker imam zvečer zabavo in se ne bom odrekla vsemu dobremu. Bom jutri normalono nadaljevala naprej in RES začela malo bolj resno. Moje kile namreč stojijo. hvala bogu ne gre nič gor, dol pa tudi ne. čao!! Pika
Hojla, vodenke! Kmalu mi bodo zobje stali v vodi, od hektolitra vode, čaja, ene kavice (je greh, ampak prijeten in se mu ne odpovem). WC je danes moj najboljši prijatelj. Še dobro, da imam dovolj dela, da nimam časa mislit na hrano. Doma je pa čisto druga pesem. Pa še en rojstni dan imam zvečer. Kriza!!!!!!! Deklice, pazite na sebe in čim manj pregreh vam želim (pa sebi tudi) in se beremo jutri. Čauči! Gobica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti