Dobro jutro!
Juhuhu, včerajšnji sadno-zelenjavni dan mimo, danes pa bolj nasitna hrana, hura!:)
Za kosilo sataras, za večerjo pa še nevem...se mi tuna lušta....mogoče tuna in zelena solata...hudi problemi![]()
kje ste punce, kako vam gre?
Vesnozaver
Dobro jutro!
Juhuhu, včerajšnji sadno-zelenjavni dan mimo, danes pa bolj nasitna hrana, hura!:)
Za kosilo sataras, za večerjo pa še nevem...se mi tuna lušta....mogoče tuna in zelena solata...hudi problemi![]()
kje ste punce, kako vam gre?
Vesnozaver
Pozdrav!
Ni najboljše no, ampak.... Grešila sem na OH dan, s keksi in sendvičkom, ter 3 dl piva. Pač zabava po rekreaciji. Ok, preživimo.
Danes bulgur z zelenjavo, solata, zvečer pa 5 Pečjakovih knedelcov z marmelado. Zelo zelo majčkeni so
Do petka itak ne bo problem, ker sem še doma, potem pa 3 dni potujem in si ne morem ekstra namišljevati. Sicer imam že kar dostojno težo 166cm/65 kg, ampak kakšne 4 kile bi še rada odložila. Pred sabo imam še 25 dni.
A nobena ne ve kaj o vzdrževalni dieti????
marjjaDobro jutro!
lepo sončno jutro in 1 kg manj na tehtnici, juhu...danes je 6. dan diete, škrobni dan.
Za kosilo bo pražen krompir in solata, za večerjo pa regrat s krompirjem, njamsi.
marjja super kg, s koliko pa začela oz. koliko shujšala? Žal pojma nimam o vzdrževalni, pomoje še naprej dopoldan sadje, potem pa ločevanje kolikor se pač da, mogoče še kak sadni dan tu in tam, verjetno lahko ''grešiš'' s pohanim mesekom, sirom + solata...
VesnozaverLep pozdrav punce,
evo jaz sem v 13. dnevu diete,glede kil še kar nobenih sprememb...Ampak ne glede na kile se mi na oblačilih že malo pozna,najbolj sem pa vesela ker ni več napihnjenosti. Res se počutim lahkotno;)
Drugače sem pa včeraj malo grešila...smo imeli praznovanje ob rojstvu otroka,tako da je bilo treba nazdravljati;)vse za zdravje otročka ane;)
Danes pa gremo dalje!beljakovinski dan.
Lep sončen pozdravček;)
Staša_
No, jaz nisem bila tako "kritična",
, imela sem 166/70,5 kg (47 let) in težave s hrbtenico, posledično pa probleme z zavezovanjem adidask, zapiranjem gumbov in zadrg.... Tako da je teh -6kg zdaj res odličen dosežek. Pa kljub temu bi rada imela še kako kilco minusa v rezervi.![]()
Kolikor se spomnim, po 90 dneh NE SMEŠ več ločevati po dnevih, ampak ješ dopoldne sadje, pri 1. obroku B ali OH ali Š, pri 2. obroku pa obratno. Tako da v istem dnevu ješ vse hranilne snovi. Mislim, da to sovpada s knjigo JEDILNIKI ZA ZDRAVO KOMBINIRANJE HRANE MK, LJUBLJANA 2002, prevedeno iz neščine (to imam jaz že zelo dolgo).
Upam pa, da ima katera od vas kakšne bolj konkretne informacije o vdrževanju.
Aja, danes jabolka, pomaranče, zelenjavna juha, solata, itd.
Vikend pa bolj tako, tako....
marjjaŽivjo,
meni je pa danes pokazalo samo 10dag manj. Včeraj nisem bla preveč pridna in sem v celem dnevu spila samo slab liter čaja.
Z: 2 jabolki
K: puranje pleskavice, kruh, solata
M: par orehov
V: pleskavice, solata
Tekočina: do zdaj 2litra 3 deci
Je vredu če pijem večinoma čaj? Metin in sadni? Bolj mi paše kot voda.
Jaz pijem samo čaje, sladkane s tabletkami stevie, tudi na vodni dan. Zdaj pozimi se pa res ne morem z mrzlo
nacejati, BRRRR!!!![]()
Tole so nekakšna splošna navodila za nadaljevanje 90-dnevne ločevalne diete:
Vitamini vsaki dve uri do kosila.
Pri kosilu in večerji ne skoparite z zelenjavo.
Za kosilo in večerjo lahko uživate enako jed.
Pijte čim več vode.
Po kosilu si privoščite bistro juho, čaj ali vodo – vse naj bo čimbolj toplo.
Ob proteinskem in škrobnem kosilu pojejte kos polnozrnatega kruha.
Lahko se odločite za vsaj en vitaminski dan na teden. Najbolje v ponedeljek (saj veste, zakaj!).
Če se pregrešite (kar naj bo izjema in ne pravilo), se odločite za 'spiranje' greha z vitaminskim dnem (če je bilo prehudo, naj mu sledi še vodni dan), slabo vest pa utišajte z večjo mero gibanja.
Če ste si izbrali npr. vsako nedeljo za dan s klasičnim družinskim kosilom, naj ponedeljek (p)ostane vitaminski dan.
Tu in tam privoščite telesu mini post z vodnim dnem.
Miganje je najboljši del prehrane.
Dobra volja je prava pot do trajnega zadovoljstva.
pirnicahttps://sites.google.com/site/locevalnadieta/po-koncu-
Joj, sem smotana, itak da je vse na spletu!!! Mislim pa da je Rina imela še nekaj v zvezi s tem, ampak tega je že dolgo. Ni važno. Načeloma vem, kako in kaj.
Bojim se pa, kako bo po koncu diete, ker med tednom skoraj ne jemo doma, ampak v službi in se mi resnično ne bo ljubilo naslednjih 18 let nositi skledic v službo
(do penzije) tako da se bo pač treba popoldne disciplinirati. In zjutraj. In sadni dnevi. In tu pa tam vodni. Jao!!! A do smrti tako
???
Hahahaha, saj se hecam.
Danes pečenice in pakiranje ter odhod na podaljšan smučarski vikend. Bom se držala, kolikor bo pač šlo.
marjjaOjla,
danes OH - za kosilo so bili špageti s praženimi šampinjoni+čebula.
Za večerjo pa slaaaadko...ne vem še kaj...vsega po malo bi...malo tortice, malo sladoleda, malo keksov...![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Zelenjavna mineštra

Rebrasti tulci alla norma z omako Arrabbiata Barilla