Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Veronika, hvala za nasvet o zelju, ga bom poskusila pripraviti tako. riba-ribica
Marjetka Cvetka, to si se razjezila! Ti kar vztrajaj in s polno paro naprej. Dober tek na sadni dan, jutri pa kaj bo na programu? Any, dobrodošla. Nič se ne sekiraj, če kilce malo stojijo. To je zato, da nam ni dolgčas. Saj bodo šle še dol, ko bodo same hotele. Pa veš koliko si jih že sklatila!!! Super. Glede kože in dolgih jošk, te pa tudi sama povsem zastopim. Bo treba povprašat, kako prideš samo z ročno masažo od dolgih do kratkih stoječih jošk. bonaca
Dobro Jutro dekleta!! Berem, da ste imele muho enodnevnico in ste jo kar hitro po glavi in prav je tako!!. Stekom sem končala, počasi se odpravljam na delo in to celi dan. Super Robida, da si se odločila za srečanje!! Dobrodošle vse nove!! Če je danes gdo saden , močno držim za njega pesti!!Ker se mi zdi , da je samo sadje na nedeljo res dolgčas.Včeraj sem se najedla mesa in rib, da mi danes ni kaj prav želodcu!Opažam, da ne smem več velikih porcij pojest, ker me tišči v želodcu.Samo jaz še imam v podzavesti, da moram pojest veliko!! Lepo nedeljo vam želim in jo čim bolj izkoristite za crtlanje!!!!! Čao,čao!! helena45
Dobro jutro! Ne morem spati. Vidim, da z vami ni tako. Glede srečanja v Celju, pa sem že skoraj ZA. Nagovarjam tudi mojo sodelavko, ki je v prvem mesecu 3MD. Rada bi, da gre z menoj zaradi nočne vožnje domov, preko Laškega v Zasavje. Če se spominjate, ste se pred kratkim razpisale o ne fer odnosu vaših sodelavk do hujšanja. Sama pa se moram ravno pohvaliti, da sem sedaj že tretjo prepričala, da je pričela s to dieto. Ena je že prav suha, no druga je začela. Tretji pa je moj sodelavec, ki je ravno zaradi preobilne teže resno zbolel. Ves čas, kar sem dobila to dieto, ga nagovarjam, naj začne. Pa nič! Sedaj, ko ga je izdalo zdravje, pa se drži 1. Rinine knjige kot pijanec plota. Kuha si točno to, kar piše. Sicer je zaradi bolezni v bolniški. Moj sodelavec je tehtal preko 200 kg, še pove mi ne, koliko. Zadnjič, ko sem ga videla v Tušu, nisem mogla verjeti očem, tako se mu že pozna. Povedal je, da jih ima okoli 190 in da so mu že vse hlače prevelike. Si mislite, kakšno breme nosi s seboj! Tuna, glede udeležbe v Celju ti sporočim v torek. V ponedeljek me ne bo v službi, ker imam končno pregled hrbtenice. V torek, ko se bova s sodelavko dogovorili, pa ti zagotovo sporočim. Ali ti je prav? Še sedaj pa ne vem ali ste se odločile za prava imena ali za ta "partizanska"? Lepo, deževno nedeljo - se beremo! VERONIKA
O Veronika, še smo take, ki ne moremo spati. A vidiš, kako je fino, če sodelavci s tabo držijo, a ne? Jaz še vedno čez dan večkrat poležavam zaradi noge in seveda tudi zadremam, pa potem ponoči ne morem spati. In seveda - kaj bi drugega - na KULSLO. Sem, pa prav vesela za tvojega sodelavca, da se je odločil in mu uspeva. Tudi mene je ogromno skupaj, pa ga popolnoma razumem, kako mu je. Držim pesti tudi zanj, da bi mu uspelo čimveč kg sklatiti. Občudujem pa Heleno, ki je tako vztrajna - vsako jutro tako zgodaj teče, potem pa delat! Tako je tudi uspeh skoraj zagotovljen. Če pa si privezan na stol, je res vrag spraviti vsak kilogram dol. Ne gre in ne gre, razen če res nisi lačen. To pa je težko, saj vsak ve za sebe, kako je, a ne? Upam, da se ti bo s hrbtenico vse dobro izteklo. Lep dan Dušanka
Dobro jutro Veronika,kako je to super, ko še je ena znanka na internetu.Pridi na srečanje, da se spoznamo, potem si je lažje dopisovat!! Glede imen, pa pošlji Tuni pravo ime, preko zasebnih sporočil!! Lepo se imej!! helena45
Hvala ti Dušanka za pohvale.Saj ni problem, ko prideš enkrat v ritem teka!!Potem te kar samo vleče, da greš teč!!Samo ura ni ta prava!!Trenutno mi ta čas odgovarja in se ne bom na druge ozirala! Lepo se imej Dušanka in še enkrat Hvala!! Čao! helena45
Dušanka, glede moke jaz mislim tako, da ena žlička na škrobni dan za zabelo ni tak greh. Saj ja tudi kisla smetana nevtralno živilo in jo naj bi lahko uporabljale vse dni, razen sadnega, to mi pa ni čisto logično. Ravno tako je zame cvetača zelenjava pa pika, in jo jem kadar kol,i vem pa da jo ene jeste samo na škrobni da, Kakor kateri paše. Jaz sem delala tako pa so mi kile šle vseeno dol. Želim ti čimbolj zdravo nogo,in lepo se imej. LP hema
Hema, za kislo smetano pa nisem čisto prepričana, če imaš prav. Kisla smetana, jogurt, sir - mar to ni podobno. Kisle smetane v dneh diete sploh ne uporabljam, razen če pečem pecivo za OH večerjo. V marsikaterih receptih celo priporajo uporabo navadnega jogurta namesto smetane - manj maščob in manj kalorij. Ali imam prav? Cvetačo pa tuja jaz jem kot zelenjavo. Obožujem solato iz cvetače. Se beremo - pozdrav VERONIKA
Živjo! Bravo marjetka!!!! Se popolnoma strinjam s tabo! Dodala bom le še to, da je najlažje drugim pamet solit!
katti je napisal/a:
Čao! Kar tako se vmešavam v vašo temo. Upam, da ni narobe. Sicer sem pa na tem forumu nova in mam vprašanji: se ve med sabo poznate in koliko ste približno stare? No tud jaz sem bila na tej dieti, ampak ne prav dolgo. Dieta je dobra, poznam nekaj ljudi, ki so poskusili in jim je uspelo, tako, da kar pogumno, vsi! Ostala mi je ta navada, da sedaj zjutraj vedno jem sadje. Moja mama pravi: jej dokler si zdrav, saj takrat ne boš, ko boš bolan. Na tem je veliko. Pride bolezen, razočaranje, težave itd. in takrat hrana res ne paše. Iz prebiranja sem ugotovila, da imate tudi ve dovolj skrbi in težav, zato bodite pametne in se ne sekirajte še zaradi kil. No, če pa že pa ne pretiravat! Telo bo kaznovalo tako presuhe kot tudi predebele. Tako, da nekaj vmes pa bo. Zmernost! Se še oglasim... katti
Tako smo se tolažile, ko nismo videle izhoda iz svoje situacije! Zdaj pa smo spoznale, da je vsak svoje sreče kovač!!!! Marjetka, se popolnoma strinjam. Jej toliko da boš zdrav in se boš dobro počutil,jej zdravo in z glavo. Strinjam pa se še v nečem, kar nekateri nikakor nočejo razumet. Punce če bi želele, da je stvar javna bi lahko slikce pripopale v galerijo na forumu! Ker pa smo želele ena drugo spoznati smo se odločile za takšno varijanto! Kdor želi v našo vizualno družbo, naj bo vsaj toliko pošten in se nam tudi sam predstavi?! Vsekakor pa je vsak dobrodošel v čveku na forumu. Lp. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti