Poskusila sem naredit majonezo po receptu v bazi.Okusa je bila sicer dobrega,a mi ni ratala gosta.Česa moram dat več,da bo fino gosta,kremasta?
Hvala Teka
Teka
Poskusila sem naredit majonezo po receptu v bazi.Okusa je bila sicer dobrega,a mi ni ratala gosta.Česa moram dat več,da bo fino gosta,kremasta?
Hvala Teka
Teka
Zares trdo majonezo, ki se ne razleze in se"trese" na krožniku, naredite na sledeč način.
V kozarec od paličnega mešalnika daste eno celo jajce (rumenjak in beljak). Jajce mora biti čim bolj sveže. Čez nalijete 1,5 do 2 dl olja. Glavo paličnega mešalnika potopite na dno, v jajce. Pri tem v zvonu glave paličnega mešalnika ostane še nekaj zraka. Mešalnik vklopite na največjo brzino in ga pričnete zelo počasi vleči navzgor, da olje odteka pod nož in se meša z jajcem. Naredi se gosta majoneza, ki jo dobro premešate s paličnim mešalnikom, da se vmeša vso olje. Šele sedaj dodate kopasto kavno žličko gorčice, obilno kavno žličko limoninega soka, sol, ščepec sladkorja, poper in po želji za noževo konjico kajenskega popra in za barvo enako količino paprike v prahu. Vse ponovno dobro premešate s paličnim mešalnikom. Gorčica in limonin sok majonezo sicer malenkost razredčita, vendar je še vedno čvrsta in ne izteče iz kozarca, če ga obrnete narobe.
Večje količine, z več jajci in olja, lahko na ta način pripravite kar v steklenem kozarcu za vlaganje, v katerem nato tudi hranite gotovo majonezo. Ker v domači majonezi ni konzervansov, jo morate hraniti v hladilniku in porabiti v dveh dneh.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Peresniki z omako puttanesca

Dušeno sladko zelje