član od 20031175 sporočil
Čao, cukrček!
Vse pohvale tebi in tvoji družini, ker ste rešili eno pasjo kepo pred gotovo smrtjo. Oh, kako me pogreje, ko berem, da se nekdo dobesedno naveliča psa, potem mora pa ta umreti....Res, vse pohvale vaši družini.
Glede vonja je pa res več možnosti, kaj bi bilo narobe. Pri nas imamo dva psa, kokr španjela in šarplaninaca (mešanca) in vem, kako neprijetno je, če ti kužki zasmradijo stanovanje, prav težko je spravit ta vonj ven. In dlake vsepovsod...groza. Kot prvo, peljite kužka k veterinarju, ker najbrž je res kaj narobe s kožo ali pa prebavo. Dlaka po vsem tem umivanju ne bi smela več smrdeti. Lahko pa je to tudi zato, ker ste ga preveč kopali. Kuža se takrat "zanalašč" valja po umazaniji (kakcih!), da si povrne svoj naravni vonj. Obstajajo tudi parfumi za pse, ampak ga ne priporočam. Jaz sem nekaj časa to prakticirala, pa se je mali kužek vel čas praskal in še takoj, ko je imel možnost, se je kam povaljal. Mislim, da bi bil obisk pri veterinarju res najboljša rešitev, če ne drugega, da vsaj izločite morebitne bolezenske težave. Morda je tako samo zato, ker je sedaj pač tako obdobje; kužki namreč iščejo ljubice in takrat vedno smrdijo, se ne da pomagati, dlaka pa odpada, ker je takšno obdobje. No, kot prvo pa še vedno obisk pri veterinarju....
Želim vam obilo veselja s kužkom in naj vam ne bo žal, da ste ga "posvojili", ker kužki res povrnejo tvojo obroto z ogrooomno veselja in zvestobe.
Lep pozdravček, S.