Bikovi prašniki ?

YOC  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1

tema odprta - 27. avg 2005 11:25 | ogledi: 6.964 | odgovori: 2

Kdor je kadarkoli bil na Slavkovem domu je tam zagotovo jedel bikove prašnike. Dostikrat me prime da bi jih pripravil sam a jih enostavno ne, ker bi jih rad pripravil popolno. Na portalu nikjer ne najdem recepta, tako da bi prosil, če jih je že kdo od vas pripravljal, da mi (nam) zaupa recept. Seveda ocvrte po dunajsko. Predvsem me zanima predpriprava.

Hvala in dober tek!

YOC

Temo je spremenil(a) YOC dne 27. avg 2005 12:07:37

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

27. avg 2005 13:43

Na Slavkovem domu še nisem bila, bikove prašnike pa sem že večkrat pripravljala. Uporabna je le mehka sredica, ovojnica je žilava kot vrag in jo jaz zavržem. Predpriprava: Jaz prašnike najprej skuham (vreti morajo kar kakšne pol ure), nato olupim- z nožem podolgem prerežem kitast ovoj in izluščim mehko sredico. Če sredica ne gre lepo ven, je potrebno še malo kuhati. Sredico nato narežem na 0,5 cm debele kolobarčke ali podolgem na rezine, začinim po okusu (jaz dam sol, poper, česen v prahu), spaniram in ocvrem. Meni osebno so bolj všeč praženi (kot n.pr. jurčki)...na olju prepražim čebulo, dodam na kockice narezane ali nasekljane prašnike (sredico!), začinim- sol, poper, česen, dodam 4 razžvrkljana jajca in na koncu še peteršilj. Mogoče to ni to, kar iščeš, v vsakem primeru ti želim veliko veselja pri kuhi LP, V Sporočilo je spremenil(a) VilmaS dne 27. avg 2005 13:45:39

Savablu  

član od: 26.8.2005

sporočila: 3

27. avg 2005 22:15

Ja res imajo na Slavkovem domu zelo dobre bikove prašnike oz. po domače kar bikova jajca.Tudi jaz jih sama pripravim, skuham, prerežem, da odstranim ovojnico, sredico pa narežem na cca o,5 cm debele rezine, posolim, dam v moko, jajca in drobtine ter ocvrem na vročem olju.Zraven se lepo poda majoneza oz. tatarska omaka ter solata in kosilo ali večerja je pripravljena. pa dober tek!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti