član od 200415858 sporočil
Pa še moj predlog: brez pečice lahko narediš čudovite sladoledne torte. Za podalgo uporabi kupljen biskvit ali rolado ali baby piškote, ki jih namočiš v kavi. Sladoled malo zmehčaš in zmešaš vanj grobo zrezano sadje (ali pa cele maline, gozde jagode, borovnice), naložišna podlago in ponovno zamrzneš.
Vanilijev sladoled kombiniraš na primer z jagodami, na vrh daš malo čokoladnega, brez sadja, da se okusi preveč ne mešajo, in če torto potem, ko jo vzameš iz zamrzovalnika okrasiš s stepeno sladko smetano in enakim sadjem, kot je v sladoledu, ja krasna sladica tu. Pa še časa ne zahteva preveč.
Ali pa narediš "ponarrjeno" šarloto: okroglo skledo obložiš z baby piškoti, napolniš pa s kakšno kremo, ki jih dodaš poljubno sadje. Med dve plasti kreme daj še eno plast baby piškotov, enako po vrhu sklede, in ko jo vzameš iz hladilnika ter zvrneš na krožnik, je krsna kupolasta sladica nared za potovanje v želodce. Lahko pripraviš tudi kakšno vanilijevo toplo kremo za preliv, ali toplo čokoladno omako.
Pozdrav, Mamamia
P.S. - Ja, ta naš forum je nekaj posebnega. To sem vedela že od trenutka, ko sem ga po naklučju odkrila, pripravljenost za pomoč pa tudi kmalu spoznala, sploh pa v zadnjih dneh, ko sem prosila za nasvete zaradi vnetja slinavke. Dobrodošla med nami, po malem že "odvisniki". Mamamia
mamamia