Nisem paničar, samo tole mi je dalo misliti. Ampak so nas marsikaj že prej narobe učili, kako se sadje in zelenjava zlahka prebavljata. Ne vem, zakaj je mene pri prejšnjem prehranjevanju vedno tako zelo bolel želodec, sedaj pa zelo redko. In počutim se neprimerno bolje kot prej. Kar se pa prebave tiče, je pa res, da kljub veliki količini vlaknin, ki jo spravim v sebe, ni nič bolj redna kot prej, velikokrat kar slabša in si moram pomagati z donatom ali z lanenim semenom. Ne vem, kaj naj rečem. Človek je v dvomih: rada bi ostala takšna, kot sem in 3 mesece po dieti zlahka vzdržujem težo. Po drugi strani pa ne bi rada ogrozila sebe, čeprav mi vseeno Francka ni jasno, kaj delam tako zelo narobe. Tudi moj jedilnik, kot pri Marjetki cvetki ni enoličen in meso jem le 1x dnevno, kadar imam B, jem veliko žitaric, vse, kar je iz moke, je iz polnozrnate moke itd. Ampak če je 3MD narobe, potem je tudi Monignac narobe, saj se bistveno ne razlikuje od 3MD. Tudi on ločuje hrano, ne dovoli pa krompirja in kruha, oz. polnoznrat kruh v glavnem za zajtrk. No, pa za zajtrke ne zahteva le sadja.
Me pa res zanima, katere vrste zdravnik bi tole prehranjevanje lahko strokovno ocenil. Kam naj se obrnem ? Moja zdravnica je rekla, da bo sama poizkusila to dieto, če bo zbrala voljo. In potem naj bomo mi navadni zemljani pametni in se naj pravilno odločimo !
Francka, HVALA TI LEPA da si to napisala. In ko si postavila vprašanje ali bo katera odnehala, si verjetno že vedela, da nas bo 99% vztrajalo. Ko pa je bilo tako presneto težko znebiti se teh kil, potem pa je tu strah, da se bodo spet povrnile nazaj. Ampak dva meseca bolnice, pa slinavka, to je res hudo nevarno.
Kako pa se ti sedaj prehranjuješ in kaj se dogaja s tvojo težo ?
marjanca45