Glede krčev v trebuhu pa tole! Moj sin je lani, ko smo imeli 3md prvič, imel take krče v trebuhu, da smo ga peljali na urgenco. Bil je tako bogi, da sem resno misila da bo po njem. Na urgenci smo bili 9 ur - delali so mu vse možne preiskave, od Ekg, ultra zvoka trebuha, do gastroskopije, pa nič. Nihče ni vedel kaj bi to bilo. Ves čas vmes je bruhal, injekcij proti bolečinam in krčem pa je dobil toliko, da sem mislila da bo spal 3 dni skupaj. Zdravniku na urgenci je tudi povedal, da ima dieto in da je v dobrem mesecu in pol zgubil skoraj 10 kg. Zdravnik se je temu samo nasmehnil in si verjetno mislil, da je že skrajni čas, da je pričel s hujšanjem.
Kasneje, se je ta zadeva ponovila še enkrat, toda v milejši obliki. Osebni zdravnik mu je zato svetoval, da naj se, od kar ima težave, izogiba svežega sadja tako, da sem mu vedno kuhala kompote z natrenom in svežega sadja ni jedel. Dolgo se je izogibal predvsem bananam in hruškam.
Potem pa je ne vem kjer pobral, da je zelo dobro, če zjutraj na tešče popiješ žlico olivnega olja - od takrat to počne in težav ni več, pa še sama nisem prepričana, če to kaj koristi. Po skoraj 1 letu lahko sedaj je sveže sadje. Sam je prepričan, da je to nekako povezano z dieto in žolčem. Res ne vem, če je to res.
Ne bi vas rada plašila, toda nekako povezano z dieto prav gotovo je. LP
VERONIKA