13. jun 2005 11:55
V Merkurju, včeraj je bila BTCjada, tako da so meli 10% popust in sva si šla nabavit nekaj stvari za stanovanje, pa sem še te pekače vzela, jih gledam že 3 leta in čakam, da bom mela denar za to... vsaj ta za muffine je preverjeno super! Silikonski model je za 12 muffinov, če se ne motim, ta velik skratka:) in je oranžen, dobiš pa od iste firme tudi sive, ampak jaz sem bolj na živahne barve mahnjena:) cena se mi zdi sprejemljiva - mislim da sem dala okoli 2800 - glede na to koliko so klasični, ki trajajo manj časa in imaš precej več problemov z njimi... Pa te lahko pereš v pomivalnem stroju:)
Moji stari modelčki, (mam 4 po 6 muffinov) so že čisto spraskani in bojo zdaj šli na morje (vsaj 2 gresta zanesljivo dol:) Sicer sem pred kratkim dobila nove modelčke za mini muffine, ki niso silikonski in jih perem samo na roke in lepo namastim prej, pa se tudi nič ne prime, verjetno je boljši teflon kot tisti stari pekač za ta velike muffine.
Aja, pa še to: PRED RPVO uporabo morate pekač oprat in NAMASTIT Z OLJEM!!! Potem ga ni več treba nič mastit, lahko še kdaj kasneje, če vidiš, da rata zelo suh zaradi pranja, sicer pa to ni več potrebno! Ni pa treba nič potresat z moko ali kaj takega, niti prvič, pa tudi namazat z oljem 1x vsake kvatre ni nek problem, samo s čopičem potegneš, pa je. Pa lahko jih daješ iz zmrzovalnika, kjer recimo zmrzneš testo ali pečene muffine, direktno v pečico, ta material prenese velike temperaturne spremembe, kar jih večina drugih ne! Skratka jaz sem zelo zadovoljna, vsaj zaenkrat;)
Veri