Piščančja stegna z miso pasto
Veš kaj, Gurmanec, to pa je lepa reklama za mojstra, pa ne vem, če se na tem mestu to sme. Sem že povedala, da imam tudi jaz pult iz granita in ga ne zamenjam. Ne, niso mi ga naredili Gurmanovi mojstri, temveč....joj,ne smem povedat, lahko pa na ZS.
Tehnični kamen poznam, za moj okus pa je preveč ekzakten. V naravnem granitu so prekrasni vzorci, tehnični kamen pa je narejen iz lepljenega mletega granita. Za moj okus je primernejši za okenske police. No, stvar okusa pač.
mejačkaSe ne sme, zato je sporočilo izbrisano. Morda bi pa ta mojster šel na našo Tržnico.
Malo bi oživila staro temo in prosila za izkušnje. Praktično sem izbrala kuhinjo, ostalo mi je odprtih še par malenkosti in pult. Rada bi imela pult, na katerem lahko režem po mili voji, odlagam vroče stvari iz pečice; kjer se ne bo poznala vsaka kapljica tekočine in ki ne bo počil. Bila sem skoraj odločena za granit, pa so mi rekli, da zna počit, če npr. kaj gor pade ali kaj podobnega. Kakšne izkušnje, nasvet? Bom zelo hvaležna. Praktično pol Slovenije sem prehodila za to kuhinjo in dobivala zelooooo različne info, tako da imam včasih občutek, da me želijo vsi okrog prenesti, samo da bi pri njih kupila:/
Hvala!
TitikakaMi imamo kuhinjski pult iz granita in to že 20 let.Na njen delam praktično vso kuharijo,režem,sekljam (tudi kakšno kost sem na njem presekala, samo tega moj ne sme vedet) Pekač iz pečice gre direktno na pult,tudi olje sem polila po njem,pa nič ni bilo...pa krhka testa delam direktno na njem.Ko smo delali kuhinjo, smo glede granita kar nekaj kamnosekov obiskali...ta velik kos je kar 1,5 m v dolžino in malo debelejši.Brat mi je naredil tudi tako velik lesen ploh-dilo za kvašena testa in pašte.Sama sem želela imet drugačen granit, drug vzorec toda mi je kamnosek odsvetoval prav zaradi ene žile v njem, zaradi katere bi znal pult počit.Če se odločiš za granit naj ti ga strokovnjak pogleda, predno ga režejo in povej da boš na njem fajn delala.Jaz ga ne dam iz kuhinje...je ni tako hvaležne površine kot je granit.Če pogledaš moj album, lahko delček pulta vidiš.
VrtejbenkaHvala za odgovor. Moj bi bil
kar crn, dobavitelj preverjen. Upam, da bo ok;) Debelina pa dva cm.
Titikaka| Vrtejbenka je napisal/a: |
Na njen delam praktično vso kuharijo,režem,sekljam (tudi kakšno kost sem na njem presekala, samo tega moj ne sme vedet) Vrtejbenka |
Ne vem, če dobro razumem - režeš in sekljaš brez deske, direkt na pultu? Če ja, a se noži ne skrhajo?
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Piščančja stegna z miso pasto

Ribja juha s testeninami