Raca z rezanci na azijski način
Vidim, da ima darjuška tudi po steni granit. A se recimo madeži olja ne vpijejo?
Jaz sem še vedno skeptična ![]()
V načrtu imam pult v isti barvi kot steno. Pri ultrapasu je problem, ker so potem potrebne zaključne letvice, ki pa jih enostavno NE MARAM! Pri granitu me je strah, da mi bo vpijal madeže, ... ![]()
Pri nas imamo lesen pult (hrast) , oljen z oljem in IKEE (menda lanenen). Nanj lahko odlagam vroče, mokrega ne puščam, tudi s kakšnim grobim čistilom ga ne čistim. Je pa tako zelo prijeten. In če se na pultu pojavi kakšna praska, krogec od črnega vina, ga enostavno malo pobrusiš in ponovno naoljiš. Testiramo ga 4 leta. Odličen je.
kuharica MiciMi imamo tudi Ikein pult iz masivnega lesa, in sicer iz bukovega lesa. Po dobrih treh mesecih uporabe lahko rečem, da je super in ga ne bi zamenjala za nič drugega. Na začetku je res kar nekaj dela z njim, saj ga je treba "preparirati" - dva meseca se ga redno maže s posebnim oljem. Meni je zelo všeč, deluje zelo toplo, naravno, kljub temu, da je lesen, se vanj nič ne vpije, pa brez problema nanj za kratek čas odložim vročo posodo. Nama z možem razne kamnite variante in umetni materiali niso všeč, zato je tale leseni pult pri nas zadetek v polno ![]()
| morska medvedka je napisal/a: |
Zdaj mi pa povejte, kako je z madeži na granitu. Olje, kakva, rdeče vino,... Kako hitro se to vpije v pult, če ne obrišeš takoj? Skoraj sem se že odločila Hvala, hvala. |
V kuhinji sem dala en del -otok - v granit in se čudovito obnese. Na njem se ne poznajo niti praske. Sama pa absolutno ne bi marala nekega impregniranega granita , potem pa na njem valjati in mesiti testo in drugo hrano. Sem premazala z impregnacijo balkone in vem kako to smrdi, pa kakšno sestavo ima sredstvo.![]()
Mi ne gre skupaj.
Granite je že v osnovi manj vpojen kot marmor, eni so bolj kompaktni kot drugi, to ti lahko povedo kamnoseki. Kakšnega je meni svetoval kamnosek lahko vidiš v mojem albumu pod "novo". Tudi umazanija ni kaj dosti opazna.
mizarka(http://mizarka.moj-album.com/100 x hvala.
Naslednji teden, gremo izbirat barvo granita. Juhuhu ![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Raca z rezanci na azijski način

Moje štručke