Kitajski rezanci s piščancem
Pinka je (sicer že davnega leta 2005) omenila žgance, ki so mi zelo pri srcu - s čebulo in kislo smetano, ki sem jih doslej jedla le v Prekmurju. Mi lahko katera da napotke, če so kaksne posebnosti v pripravi te zabele? Doma jih namreč vedno zabelimo z ocvirki ...
Hvala!
kaččaKačča, žgance narediš tako, kot se pač naredijo.
Eno čebulo, narezano na kolobarje, dobro pepražiš na masti, dodaš 1 dl kisle smetane. (Jaz dodam domačo, ker je v tem primeru veliko boljša). Dobro premešaš in s tem preliješ po žgancih.
Lahko pred čebulo narežeš malček pancete ali slanine.
Pozdravček!
Pri nas doma smo pa delali bele žgance brez krompirja. Kar tako, običajno, kot bi jih kuhali iz koruzne ali ajdove moke. Bili so klasična priloga k nekaterim omakam. Niso bili "cmokasti", ampak lepo drobni. Že dolgo nisem pomislila nanje...
Lisa| kačča je napisal/a: |
Pinka je (sicer že davnega leta 2005) omenila žgance, ki so mi zelo pri srcu - s čebulo in kislo smetano, ki sem jih doslej jedla le v Prekmurju. Mi lahko katera da napotke, če so kaksne posebnosti v pripravi te zabele? Doma jih namreč vedno zabelimo z ocvirki ... Hvala!
|
http://www.kulinarika.net/recepti/10702/ostale-jedi/pre
lp
cervusHvala vsem! :)
kaččaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kitajski rezanci s piščancem

Pečena prosena kaša s suhim sadjem in skuto