Šampinjoni

V bazi receptov sem iskala kasen fajn recept s šampinjoni - pa nisem našla nič , kar bi me pritegnilo.

Skratka imam pol kile svežih šampinjonov in nobene ideje kaj naj naredim z njimi. Odpadejo omake in hladne solate. Razmišljala sem o samostojni jedi iz šampinjonov (vendar ne polnjenih, ker so bolj majhni) in bolj lahki varianti.

Za nasvet se ze vnaprej zahvaljujem.

lp

Lahko poskusiš popečene na olivnem olju v malo bolj nenavadni kombinaciji z muškatnim oreškom in limonino lupinico, pa seveda sol in poper.
Praženi na olivnem olju, posuti s česnom in peteršiljem. Pohani. V rižoti. V omakah. Praženi na čebuli, gor ubita jajca... ... oh, saj pol kile ni toliko - prereži vsakega na polovico, daj v vrečko in v skrinjo. Pozdravček!
Pohani, v pivskem testu, zraven pa tatarsko omako. Pa dober tek MICL
Buruolan, v rižotki ... Saj veš, kako :) Drugače pa je predlog od Pomlad super. (Če imaš pa več časa, je pa super lasagna s šampinjoni in smetano ali pa burek - prej popražiš gobe na čebuli, potem pa to daješ na vlečeno testo -> nadaljevanje kot pri vsakem drugem bureku). LP! uharica
Če pa dodaš gobam še malo na drobno narezanega pora,imaš pravo poslastico!(burek) terlikar 1
uharica - v rizotki so super, vendar sem to imela ze vceraj. Sploh pa cakam na rizotko tvojega kuharskega mojstra , ki to izvrstno pripravi. Mogoce bo pa res burek na sporedu, takega se nikoli nisem jedla. Hvala za idejo.
še dve idejci: - šampinjoni na žaru (z gorgonzolo ali brez) - šampinjoni po rimsko : šampinjone narežeš na četrtinke, manjše na polovice. V ponvi segreješ malo olivnega olja in na njem popražiš nasekljane rožmarinove listke, da zadišijo (pazi, da ne bo olje prevroče, ker se rožmarin hitro zažge). Dodaš šampinjone in pražiš kakih 5 minut (pokrij s pokrovko), nato zaliješ z belim vinom in pokapljaš z limoninim sokom. V pokriti posodi na majhnem ognju dušiš še kakih 10 minut. Pazi, da ti tekočina ne povre, na koncu mora ostati malo "omakice". Na koncu soliš in popraš. Postrežeš z dobrim kruhom, meni zraven paše tudi kak kozarec dobrega belega vina. Dober tek! maja

prosim,će mi poveste kako naj shranim sveže šampinjone ?HVALA

mmarjeta

Zamrzni jih.

rimljanka

JOJ HVALA ,A JIH MORAM PREJ KAJ POPARITI ?

LP

mmarjeta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti