Kras in kraške dobrote

Bližajo se prvomajski prazniki. Naša družba bi rada šla za prvomajske praznike na Kras. Radi bi dvakrat prespali in poskusili dobrote, ki jih znajo pripraviti krašci. Nam lahko svetujete, kje bi nas sprejeli? Imate svoje izkušnje? Naj povem da nas je deset in da smo dobrovoljčki.

Hvala!

PACKA

Packa, mislim da se na internetnih straneh Mladine skriva kar nekaj imen primernih penzinov, ki jih je njihovo kulinarično omizje preizkusilo glede hrane. Ali pa poskusite preko kakšnega tamkajšnjega turističnega društva. Mamamia mamamia
Midva greva večkrat v gostilno Šajna, kjer imajo tudi prenočišča. Ambient je zelo lep (vsaj v restavraciji, prespala še nisva), hrana pa tudi izjemno dobra! Sporoči, kam ste šli...in kako je bilo! LP ===
Hudičevec pri Razdrtem je super zadeva (nisem prepričan, če je to še Kras). Odlična hrana, ambient, mir, tudi cenovno ugodno. Lp
Kar se ambienta tiče, mene Hudičevec nebi ravno pritegnil... Kar se hrane tiče je zame pomembno tudi da je ambient v karerem je hrana postrežena privlačen... No o tem naj vsakdo presodi sam... LP ivonja
Jaz ti toplo priporočam tole, ne vem, če nudijo tudi prenočišča, se ti splača poklicati. Od njih še nikoli nismo šli domov razočarani... http://ostrouska.dobrote.com/kazalo.htm Loni Makaroni
Toplo ti priporočam gostilno JAZBEC v Tupelčah.Imajo super hrano,pa tudi peneči teran iz lastne proizvodnje.Samo za prenočišča pa nisem čisto sigurna. LP terlikar 1
ČAO, PACKA.KER SEM IZ KRASA, TI POVEM, DA PRI NAS IMAŠ KAR NEKAJ DOBRIH RESTAVRACIJ, KJER BI LAHKO TUDI PRESPALI.JAZ VAM RESNIČNO PRIPOROČAM GOSTILNO GRAHOR, KJER IMAJO ODLIČNO HRANO IN PRENOČIŠČA. KAR JE ZGORAJ OMENJENIH RESTAVRACIJ SO TUDI V REDU, RAZEN HUDIČEVEC -NI NA KRASU! GRAHOR SE NAHAJA V DANAH PRI SEŽANI IN ČE RABIŠ KAKO INF. MI KAR PIŠI. ČE PA NE, PA SE IMEJTE LEPO KJER KOLI BOSTE. LP. _kekec_
Loni in ostali hvala za informacije. Tudi sami smo že gledali malo po internetu in prišli do zaključka, da si bomo izbrali kmečki turizem. Če se spomnete še kakšne lokacije... bomo zelo veseli informacije. Nočka.. PACKA
Včeraj smo bili na kmečkem turizmu v Braniku(na meji med krasom in goriško)-vMlinu.Imajo odlično domačo hrano,prijeten ambient in zeeelo ugodne cene(kosilo za 4,liter vina,4kave-7500sit).Prenočišče pa bi verjetno našli kje v bližini. terlikar 1
Pa še nekaj:okrog prvomajskih imajo osmico v Ravnah pri Štanjelu.Njihove hrane kratkomalo ne smeš zamuditi,še posebej ne orehovih štrukljev. terlikar 1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti