ČOKOLADNI OBLAČKI -recept iz LISE
250g masla
150g sladkorja vprahu
5 rumenjakov
1 vanili sladkor
2 čajni žlički naribane pomarančne lupine
225g moke
4 žlice kakava
100g marcipanove mase
2 žlici pomarančnega likerja (jaz sem vzela gosti pomarančni sok)
2 žlici pomarančne marmelade (jaz sem vzela marelično ,pa je tudi bilo v redu)
bela kuvertura
Maslo penasto vmešajte s sladkorjem, z rumenjaki ,vanilijem in žličko pomarančne lupine ,nato vmešajte moko in kakav, S testom napolnite slaščičarsko vrečkoin na pekač obložen s peki papirjem nabrizgajte oblačke dolge približno 3 cm .Pečemo jih približno 12 minut pri 120 stopinjah in jih ohladimio.
Marcipan zamesite z žličko pom. lupine, likerjem (ali sokom) in marmelado.Mrcipan razvaljate in si izrežete ploščice in jih vsavite med dva oblačka ter rahlo stisnete -jaz nisem valjala sem naredila kroglico jo med dlanmi sploščila -.
Kuverturo razsrtopite na vroči vodni kopeli ,jo vlijemo v navadno plastično vrečko , odrežemo vogal in in okrasimo naše oblačke .Naredite jih .nebo vam žal -v ustih se kar topijo in so božanskega okusa .
JULKA ŠNITE
Testo
20dak moke
1/2 pecilnega praška
1 rumenjak
4 žlice mrzle vode
omesimo in pustimo 30 minut na hladnem.Testo razdelimo na dva dela, prvi del testa razvaljamo v velikosti pekača in ga spečemo na hrbtni strani pekača ,na pergamentnem papirju ,svetlo rjavo spečemo in skupaj s pergamentnim papirjem damo na hladno.Prav tako razvaljamo tudi drugi del testa in ga damo na dno pekača ,na testo pa damo nadev ,ki ga naredimo tako
penasto mešamo 5 rumenjakov in 15 dak sladkorja ,dodamo 15 dak orehov -lahko tudi kokosovo moko -in 8 dak naribane jedilne čokolade ,ter sneg 6 (1 beljak ostal od testa) beljakov ter spečemo .Med tem skuhamo kremo iz 4 dcl mleka ,2 žlici moke ,2 žlici jedilnega škroba -GUSTIN- ,ohladimi in k hladni kremi dodamo 20 dak margarine in 15 dak sladkorja v prahu kar smo seveda penasto zmešali .Polovico kreme namažemo na ohlajeno pecivo ,ki je v pekaču ,gor damo ploščo, ki smo jo spekli na hrbtni strani pekača ,namažemo še s preostalo kremo in oblijemo s čokoladno
glazuro.Pecivo lepo na pogled in njami..........
NADALJEVANJE SLEDI
Marta