član od 20044272 sporočil
mamamia, mateja, ok, pa drugič:)
Maša, jaz kanelonov nič ne zapiram in na sploh ne kompliciram glede tega. Saj so tudi kupljeni rolice, ki so na dveh straneh odprte. Zvaljam na strojček, res na hitro skuham v kropu (oparim), poberem ven in zložim na prtiček, ki popivna odvečno vodo. Potem nadevam z izbranim nadevom in zvijem v cevi, ki so napolnjene z nadevom in jih zložim v posodo, ki je ravno tako široka kot moj strojček za testenine (15 cm), tako da nadev ne more ven, ker je tam že rob posode, pa itak niso ti nadevi tako tekoči, da bi uhajali ven, brez skrbi! Zložim jih torej v posodo najprej po dnu, potem še v naslednjo vrsto, prelijem s kako omako (paradižnikova, bešamel, mesna..) in poteresem s sirom in samo zapečem, da se sir stopi in zapeče, to je precej hitro, ker so testenine že prej pečene, nadev pa je tudi navadno užiten že pred polnjenjem. Meni ni všeč, če je preveč testa, zato dam vedno veliko nadeva in ne zapiram koncev. Tudi jaz imam rajši, če jih prej skuham, pa da se v pečici samo pečejo, so bolj zapečeni, trdni, ne razkuhani, okusi niso tako zmešani med sabo kot pri kaki pogreti hrani, je konec koncev tudi hitreje - ker daš vodo gor že med tem, ko delaš testo...
Probaj, ne bo ti žal, če delaš sama testo, je res brezveze, da se ne bi tega lotila, saj je še manj dela kot z rezanci, ki jih moraš še narezat... Samo zrežeš plahte na kvadrate ali pravokotnike - odvisno kako debele kanelone imate radi, napolniš, pa je. Povej, kako ti je ratalo, ok?
Veri