French toast s sadjem
Krofe brez marmelade cvrem po 2 minuti na vsaki strani, če jih poprej nadevam z marmelado, pa po 3 minute.
Temperatura olja: toliko, da grejo mehurčki ob kuhalnico gor + grejem še slabo minuto, potem za vzdrževanje temperature pa na minimalni plin. Pri mojem lastnem receptu se mi ni še nikoli zgodilo, da bi bili krofi znotraj surovi. Je pa testo zelo podobno Recinemu in Tanjinemu, zato domnevam, da bi bilo tudi pri njihovih dovolj.
Krofe odlagam na debel sloj papirnatih brisač in tudi na pladenj položim spodaj papir. Nikoli niso mastni.
Večinoma so krofi mastni, če jih cvremo predolgo pri prenizki temperaturi.
CilaUrsyy, lej ga: http://shop.conrad.si/websale7/?shopid=conrad-slowe
Atina
ursyy, še en način za preizkus toplote olja: vržeš vanj majhno kroglico testa in če v približno 3 sekundah že priplava na površino, je olje ravno pravo. Ampak ne smeš pozabiti prihraniti testa. Postrgaš še tiste male ostanke v posodi, narediš mini kroglice (3 - 5 jih je zvrhoma dovolj) in jih nekje tačas spraviš, da se ne zasušijo.
CilaTudi vzhajana je lahko, sicer pa preizkusi sama, boš videla, katera varianta ti bolje pokaže pravo temperaturo.
CilaHa, zanimivo, v enem postu je pa ena napisala, da celo okno odpira med vzhajanjem krofov. Sam s tem nimam težav, nikoli nimam vseh sestavin ogretih, prtov in pribor pa še manj. Pač, kolikor je v stanovanju toplo... Ostalo imaš pa pomoje prav, deeline.
Res, sto ljudi sto čudi.
peterKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

French toast s sadjem

Nacho čips gostija