Hojla! Moj možnar je stal 3 $ (600 sit), kupljen na Kubi:) je lesen in dobro opravlja svojo nalogo, vsekakor je precej boljši od lesenih, ki jih dobiš tu (n iima čisto gladko dno, da se lepo starejo začimbe; pri nas sem v veleblagovnici videla takega, ki jie imel ogromne luknje v posodici - čisto neuporabno se mi zdi! Stal je pa 3500! - dobro poglejte predno kupite!)
Sicer se strinjam, da je najboljši iz kamna, ker v njem lahko delaš tudi pesto in ostale marinade z oljem vred - v mojega lesenega rajši ne dajem olja in svežih zadev, ker se ga ne bi dalo lepo oprat, zato v njem meljem samo suhe začimbe...
Glede na to, da pri nas stanejo leseni prav toliko kot kamniti, vam priporočam res kamnitega - ni pa treba, da je ravno marmor - to je že preseravanje - just kidding:) No, v Sariko (Btc, koseška tržnica, pokriti del) so poleti stali 3000 sit, kar se mi glede na izdelavo (res lepo zbrušeni in zglancani) in material (težek in lep kamen, kateri pa ne vem, mogoče je res marmor ali granit, nisem vprašala) se mi to ne zdi tako veliko. To se mi zdi najboljša kupčija pri nas. Meli so seveda tudi dražje, pač drug kamen ali kaj izrezljano okoli... Pejte pogledat:)
Kdor hoče porcelanastega, pa naj gre vprašat v Sanolabor ali v kako lekarno, saj je tam mislim da cenejši kot v samopostrežnah in verjetno tudi malo kvalitetnejši, saj mora zdržati kak padec po tleh (vsaj v naših laboratorijih na faksu so že kdaj padli:) Ampak je kamnit cenejši in boljši.
Za lesenega bi jaz rekla kar kakemu staremu ateku, ki se ukvarja s struženjem - recimo na tržnici pri suhi robi se splača pogledat. Saj verjetno ne bo dosti cenejši, bo pa denar prišel bolj v prave roke:)
Midva si bova kamnitega privoščila, ko bova šla v Indijo:) No, ne še prav kmalu, enkrat pa že:) Do takrat pa bo ta zadoščal:)
Dobro trite!

Veri