jelenckova, zgoraj pri rebecci poglej!

Špageti s paradižnikovo omako in baziliko
jelenckova, zgoraj pri rebecci poglej!
McBobo, pri kamnoseku vendar.
Jaz sem se tega pica peka dolgo otepala, zdaj mi je pa žal za vsak dan, ko ga nisem imela. Sicer ga za ribe uporabljam le čez leto, doma in pozimi, ko ga lahko dam na teraso, da stanovanje ne vonja po ribah. Meni se lepo zapečejo, posode med peko rib seveda ne pokrijem, imam pa nastavljeno na najmočnejšo stopnjo, na petico. Ribe so lepo hrustljavo zapečene.
Imam tistega s 40 cm premera in zelo globokega, prejšnji teden smo kupile še enega. Praktičen je za pripravo večje kolilčine hrane, kar meni pride prav, saj vsaj enkrat na teden kuham za osem do deset ljudi. Im meso v omaki se krasno naredi v tako veliki posodi. TA globoka, ki jo imam, je praktična tudi za pripravo buzare za večje število jedcev.
Nisem pa plošče še uporabila za peko pice ali palačink, le rezine zelenjave sem pekla. In, kot sem že omenila, mene zadeva navdušuje, ker lahko naekrat pečem večjo količino sestavin, saj ponve s premerom 40 cm pa še dovolj globoke za povrh za na štedilnik skorajda ni. In za paovrh se kakšno meso v omaki ali druga podobna jed lahko počasi cmari zunaj, na terasi, na štedilniku je pa dovoj prostora za vse ostalo.
Tako da sem se v praksi hitro otresla nekaterih predsodkov, ki sem jih imela do te posode.
Tudi golaž se da lepo skuhat v njem.
Mamamia
mamamia
Mene pa zanima, ali obstaja kakšna bolj kvalitetna izvedba picopeka. Pri staremu se je ubočila sredina, kar je glede na tanek materilal logično. V merkurju sem kupila 2-3x dražjega, sem pričakovala, da je boljši material, pa je isti šit, edino kuri tako, da ne smem imeti niti na 1, drugače se vse prismodi. Bi ga zaradi tega najraje reklamirala. Ubočil se mi je po nekajkratni uporabi. To me moti, ker, ko daš nanj maščobo, vse steče na sredino.
LijanaPozdravljeni!
Imam takšen pekač za pice sem že pekla pice zelo dobro res je problem spraviti pico v pekač. Ampak imam eno zamisel se morda nebi dalo narediti iz lesa en takšen mali loparček kot je pica, ali velikosti pekača in bolj tanjši lopar ne takšen kot ga imajo pico peki. Pečem na tem vse. Posebno krompir lepo reš zapečeš in tudi praženec sem delala v njem.Še posebej je dobrodošel če moraš narediti večjo količino na enkrat poskusite prijetno delo z njim vam želim. Lp
arepnikKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Špageti s paradižnikovo omako in baziliko

Njoke s feta sirom, bučkami in pečenim pršutom Anton