Sladka repa

akurin  

član od: 11.4.2003

sporočila: 153

tema odprta - 8. nov 2004 14:19 | ogledi: 7.233 | odgovori: 2

Zanima me kako pripravljate sladko repo.

Lp

Anita

anita

rene  

član od: 6.11.2001

sporočila: 99

9. nov 2004 13:54

Meni je takšna najljubša. Repo olupim, jo narežem na kocke cca 1cm, v kozici stopim margarino, dodam žličko sladkorja, počakam da se sladkor stopi, dodam repo in malo zalijem. Posolim, dodam mleto kumino, malo popra in dušim da se repa zmehča. Posebej zmešam malo moke in kisle smetane in vmešam v repo, še malo pokuham da je repa primerno gosta in to je to. Pa ne preveč zalit z vodo, jo raje še sproti malo prilijem pa tudi z moko je treba biti bolj varčen da nima okusa po moki. Zraven imamo najraje pere krompir, od mesa pa po želji. Meni je najbolša govedina iz juhe ali pa polpeti. Zelo radi pa imamo tudi gosto enolončnico v katero dam na kocke narezano repo, rdeče in rumeno korenje, rumeno kolerabo in posebej skuhan in an kocke narezan krompir. potem odlijem vso vodo, malo si jo prihranim, vse skupaj zmešam in zabelim z ocvirki, če pa je pregosto prilijem malo vode od zelenjave(ne od krompirja). Še najraje si jo pa samo olupim, narežem na krhlje in jo jem kot mlad korenček.

Avena  

član od: 14.7.2003

sporočila: 277

9. nov 2004 21:48

Podobno. Repo olupim, narežem na kocke, popražim na malo masla. Dodam kumino, solim, zalijem z malo vode in dušim do mehkega. Popram in dodam kislo smetano. Če pa je omake preveč, jo zgostim s smetano, razmešano z žličko gustina. Je pa tudi meni všeč surova, narezana na krhlje. Avena

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti