Forumovci pozdravljeni
Vidim da ste pravi maherji. Zanima me , če ima kdo recept za njoke/testenine z teranovo omako z pršutom?
Hvala
LP
Boštjan
Boštjan Ožbolt
Forumovci pozdravljeni
Vidim da ste pravi maherji. Zanima me , če ima kdo recept za njoke/testenine z teranovo omako z pršutom?
Hvala
LP
Boštjan
Boštjan Ožbolt
29. okt 2004 19:03
Jaz bi jo poskusila narediti takole: tanke rezine pršuta bi narezala v pramene, jih na hitro popražila na maslu, pršut pobrala iz ponve, v preostalo maščobo dala teran, ga pustila, da nekoliko povre, nato spet dala noter pršut in s tem prelila njoke. Lahko pa v prevreto vino daš tudi malo sladke smetane, pokuhaš, daš popečene pramene pršuta in dober tek. Seveda bi jed potrosila še s parmezanom. Česa drugega ne bi dodajala (npr. čebule ali česna), ker bi si želela, da ostaneta glavni aromi pršuta in terana. Mogoče se bo oglasila še katera, ki ima s tem več izkušenj.
30. okt 2004 17:27
Se strinjam z Andrejko. Je pa to zelo, zelo močna omaka, ki ne prija vsem. Na tvojem mestu bi uporabnike najprej testirala. Lumpica
2. nov 2004 23:35
Hvala dame, zlate ste! LP Boštjan Boštjan OžboltKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Polnozrnati metuljčki z zelenjavnim ragujem
Pad Thai s piščancem