Zanima me priprava polžev - predvsem predpriprava (kako se jih razslini,...)
Tudi kakšen namig za končno jed je dobrodošel.
Hvala!
Zanima me priprava polžev - predvsem predpriprava (kako se jih razslini,...)
Tudi kakšen namig za končno jed je dobrodošel.
Hvala!
Seveda odpade. http://helimar.wordpress.com/2011/03/01/testenine-s-polzi/ Samo nikakor jih ne pripravljaj v slowcookerju ![]()
lp
cervusAjoj, to bi moral verjetno pred nakupom pomisliti:)
Jaz imam v svoji knjigi recepte s polži, vendar ni zraven nobenih testenin. Zelo zanimiv mi je recept, kjer polže oviješ s slanino, jih natakneš na nabodala in opečeš v zeliščnem maslu. Ko so spečeni, jih shranimo na toplem, na maslu pa prepražimo še sesekljano čebulo, olive, na kocke narezan paradižnik, narezane šampinjone in sesekljan peteršilj. Vse to začinimo še s soljo in poprom ter postrežemo s polži.
Jelenckova
Pol čebule, nekaj šalotk in strokov česna sesekljaj skupaj s panceto. Vse to popraži na žlici masla, dodaj polže in zalij s kozarcem belega vina. Ko vino povre, dodaj dve zajemalki pelatov in zajemalko juhe, sol, lovor, malo čilija in timijan. Ko so polži mehki, še popopraj in stresi na kuhane testenine.
Ali pa polže mariniraj nekaj ur v belem vinu, nato jih kar z vinom vred pogrej. Posebej pripravi bešamel, vanj vmešaj gorgonzolo in dodaj polžem. Zmešaj s testeninami.
Gobe popraži na maslu, dodaj polže, polij s kozarcem vina, pokihaj, na koncu dodaj maslo, malo konjaka in sesekljan pehtran.
nola
Ker je taka narava polžjih mišic.
Mogoče so pa užitni tudi rdeči španski lazarji? Oziroma, zakaj niso? Mislim, da bi bili bolj mehki od onih v lupini
.
Ko bi le kdo pogruntal kak dober recept in bi od konca aprila naprej okrog njiv in vrtov mrgolelo toliko nabiralcev polžev, kot je trenutno nabiralcev regrata
CilaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Biskvit s slivami

Široki rezanci z grahovim pestom