Sušenje sadja in zelišč v pečici
Želela bi posušiti gozdne jagode, kasneje pa tudi npr. robide. Ima kdo kakšne izkušnje s sušenjem v pečici?
rožakako pa sušite meto in meliso?
neikaMi meto in meliso samo damo na prt v dnevni sobi. Razporedimo tako, da je samo ena plast in to je to :)
@roža :jaz sušim gozdne jagode na pladnju v suhem rostoru,pri meni je to kar kotlovnica.Je najbolj suha in čista.
Seveda bi šlo verjetno tudi v ventilatorski pečici.Na isti način sušim tudi robide.
@neika meliso ,meto pa seveda tudi vsa ostala zelišča sušim na pladnju,enosplastno v suhem in čistem prostoru.
lp
anaevahttp://poosmiinpol.blogspot.com/Rozine
Zanima me katero vrsto grozdja brez koščic je mogoče doma posušiti in kako, da bi dobila rozine. Vse rozine kupljene so potrošene s pšeničnim škrobom - le tega pa naš otrok ne sme uživati.
LP in hvala
sonjica55| anaeva je napisal/a: |
@roža :jaz sušim gozdne jagode na pladnju v suhem rostoru,pri meni je to kar kotlovnica.Je najbolj suha in čista. Seveda bi šlo verjetno tudi v ventilatorski pečici.Na isti način sušim tudi robide.
|
V zimskem času tudi mi sušimo jabolka v kurilnici, pa se zelo hitro posušijo. No, jagode sem posušila v ventilatorski pečici, je pa trajalo precej dlje kot sem mislila.
Imam pa še eno vprašanje glede sušenja robid - jig kaj narežeš, ali jih sušiš kar cele?
Hvala za odgovore!
roža@roža:robide sušim kar cele.Sicer traja malo dlje,pa tudi mušice jih znajo hitro najti :( .
anaevahttp://poosmiinpol.blogspot.com/Jaz letos meto in meliso kar v šopek zavežem in obesim na vrvico v provizorični špajzi. Posušilo se je, trajalo je pa kakšnih 10 dni (morda je bilo suho že kak dan prej, nisem preverjala). Potem pa samo liste posmukaš dol.
Druga varianta je na sušenje na mreži, če jo imaš, med serveti (bolj zaradi prahu).
Za uporabnike sušilnika za sadje: koliko štroma to res pokuri? Tašča ga ima, a ga ne uporablja, ker to bojda ogromno štroma pokuri. Po moji kurji logiki ga ne bi smel tako veliko, saj ne segreva na ful vroče, čeprav ga moraš imet dolgo prižganega. Bi si ga sposodila, ker nimam nobenega pravega prostora za sušit (brez kleti, brez špajze) in imam vedno vse neki provizorično.
rag_doll
Ali pri meti in melisi osmukate lističe in sušite samo te na pladnjih? Meliso je menda treba pobrati pred cvetenjem, kako pa je z meto in žajbljem?
NoaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Curry riž s tofujem

Peresniki po bolonjsko