Dober vecer hujsajocim,
Tudi sama sem se danes odpovedala vecernemu sprehodu, ker premocno piha. Pa se malo lena sem!
Danes sem bila cel dan na surovem sadju in ker nisem imela prevec casa za razmisljanje o lakoti, je kar slo. Marjanca, kislo zelje je prima stvar. Sama si ga velikokrat pripravim na sadni dan. Ponavadi dodam le cebulo in cesen, olju se raje izognem. Tudi zelenjavno juho sem si ze skuhala, pa je bila tako zanic, da si je ne bom nikoli vec. Skuhala sem cvetaco, korencek, zelje, zeleno, por, cebulo in dodala malo soli, cesna in paradiznika in komaj pojedla en kroznik. Zvecer sem vse skupaj zmiksala in se prepricevala, da imam dobro kremno juho, ampak je bilo to dalec proc od resnice. Verjetno bi bila veliko boljsa s kaksno dodano kocko ali jusnim ekstraktom, ampak na sadni dan mi to nekako ni sprejemljivo. Zato si veliko raje privoscim kaksen paradajz z malo soli in cebulo, kumaro ali pa korencek. Pa tudi cvetaco sem samo malo skuhala in jo pojedla toplo. Juhe pa definitvno ne bom vec kuhala!
Jaz vedno jem vse sadje sveze. To pa zato, da grizem in odkar sem prebrala knjigo od Judy Mazel, se izogibam konzerv kot hudic kriza. Mogoce ima pa prav glede konzervansov in ostalih dodatkov?!! Vam povem, da res ni bolj grdo debelih ljudi kot so Amerikanci. Tako debeli so, da si niti priblizno nisem znala predstavljati. Njihova hrana je vsa (razen sadja) brez okusa (fizol nima okusa po fizolu, paradajz je brez okusa, kruh ni kruh itd, itd) in veliko jedo ze vnaprej pripravljene hrane. Na vse to dodajo se majonezo in kislo smetano, da ne govorim o raznih hamburgerjih. Vsa njihova hrana ima rahlo sladkast okus (celo salama), ce pa jes v restavraciji je okus bolj normalen, cene pa astronomske. Edina stvar, ki mi je bila dobra je bil sladoled. Odlicno pa sem jedla v grskih, italijanskih,kitajskih ali japonskih restavracijah.
Nocem kritizirati, ampak moram tole napisati. Tudi knjiga Judy Mazel je za mene prevec amerikanska. Majoneza recimo, pa hamburgerji in brez miganja! Mogoce sem res prevec staromodna, ampak meni je veliko blizje evropski Montignac. Verjetno je razlog, da imam veliko raje Montignaca ta, da imam tako zelo rada meso in se veliko lazje odpovem sladicam kot pa mesu. Kot sem ze napisala, to je samo moje mnenje in vsakemu pac odgovarja nekaj drugega. Priznam pa, da sem se odpovedala sadju med obroki in to ravno zaradi Judy, ceprav ne vem koliko casa se bom tega drzala, ker mi poleti veliko bolj pase pojesti kaksno nektarino ali malo grozdja kot pa tisto kar je ostalo od kosila.
Ne zamerite, ker toliko pametujem. Danes sem malo slabe volje, ker moram jutri v sluzbo. Pridejo eni poslovni partnerji in z direktorjem jih peljeva na kosilo. Imam pa to sreco, da je jutri spet B dan. Veliko raje pa bi doma jedla segedin, ki sem ga skuhala malo prej. Kar polna usta slin imam in tako lepo "dietno" je pripravljen - skoraj brez mascobe. Ga bom pa za vecerjo malo :o).
Lep sobotni vecer vam voscim in se lepso nedeljo!!
Marina5