Pečeni ajdovi svaljki s skutino kremo in jagodami
Pripomnila bi samo to, da poznam kup vegetarijancev s še večjim kupom odvečnih kilogramov na njih. Torej vegetarijanstvo ne pomeni nujno vitkosti, lepo prosim. Kot tudi ljubega zdravja nujno ne. Kajti tudi moji otroci so zdravi ko dren, pa sta vse prej kot vegetarijanca. Zdravi so torej eni in drugi, bolni tudi, zato tu nisem za neko posploševanje v stilu, da so vegiji zdravi, mi, ki jemo meso, mleko, jajca itd, pa ne,.
Zelo različni smo si, tako pojmujemo tudi prehrano. Kakorkoli obračam, sama zagovarjam pestrost in vse po malem, v količinah, ki ustrezajo posameznemu organizmu. Meni bi slana voda in čebula pomenila matranje lastnega telesa, zato sem si izbrala drug način zdrave prehrane (dobro, pri meni je pogojeno z boleznijo). AMpak če komu to ustreza, naj se po tem ravna. Glede dokazov je pa tako - danes se da čisto vse dokazat (in tudi pojasnit, da ni čisto tako).
Sama pa toplo vodo spijem vsako jutro, kar tisto iz pipe (pohorska voda je bolj zdrava od vsake ustekleničene), pa je tudi v redu.
Pravzaprav sem pa hotela reči samo to, da se kilogrami izgubijo in ne povrnejo v enem samem primeru: z uravnoteženo prehrano oziroma urejenim prehranjevanjem, pa kakršnim koli že, in z dosednostjo pri gibanju. Kajti logika, da moramo vnesti manj, kot porabimo, je neizprosna.
Uživaje v hrani, takšni, ki vam najbolj tekne, z mesom ali brez, Mamamia
mamamiaplopsa, kdor išče ta najde...kakorkoli, vse začne inkonča v glavi, tako tudi volja po iskanju....
sicer pa, kot pravi moja prijateljica, lepega telesa ni nikoli preveč...
MAmamia
mamamiaČe najdeš voljo, povej, jo bom šla še jaz nabirat...![]()
Sicer pa se mi zdi, da mora biti človek že vnaprej kar zdrav, da preživi takšnele diete.
Se pa strinjam za mamamio - "dokazat" se da vse, tako da je zmernost in pestrost pri vsem še najpomembnejša.
NasjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pečeni ajdovi svaljki s skutino kremo in jagodami

Metuljčki s špinačo in paradižnikovo omako