Zdravo,
rad bi si letos na vrtu uredil en kotiček, kjer bi posadil nekaj jagodičevja, kot so maline, borovnice in mogoče še kaj podobnega. Problem je, da je trava tam skoraj zrasla že čez kolena, pa ne vem točno, kako naj se sploh lotim začetka. Najprej bo treba to pokositi, ampak ker imam neko zelo staro kosilnico in rabim novo, sem zdaj v dilemi, kaj se bolj splača – klasična ali kar robotska kosilnica, ki bi mi dolgoročno prihranila čas. Našel sem eno, ki deluje kar zanimivo, primerna je za do 2000 m2:
https://racunalniske-novice.com/mali-oglasi/oprema
Zanima me, če ima kdo izkušnje s to konkretno ali podobno zadevo. Ali je vseeno bolj praktična navadna kosilnica, sploh če bom kasneje med grmički še moral sam ročno kaj pokositi?
Ko bo trava enkrat urejena, se bom moral lotiti še zemlje. Nisem čisto prepričan, kako jo najbolje pripraviti za sajenje. Ali je dovolj, da jo prekopljem, ali je treba dodajati kakšno posebno gnojilo, kaj pazit glede kislosti zemlje (vem, da borovnice recimo potrebujejo bolj kislo)? Če ima kdo konkretne izkušnje s tem, kako si je sam pripravil teren za sadje, bi res cenil kakšen nasvet. Rad bi se stvari lotil pravilno že od začetka.
Tudi če imate še kakšne dobre recepte z jagodičevjem ali drugimi sadji, ki jih bom predelal, jih lahko delite z mano!
Hvala vsem, ki si vzamete čas za odgovor.