Corona objemanje

tema je zaklenjena

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

12. sep 2020 15:35

Skrajni čas je, da se v šole postavijo še postelje in bomo učitelji pač učili otroke čisto vsega: od matematike, olike, domovinske vzgoje, zdrave prehrane, umivanja zob, ... pa kaj vse ste še naštele zgoraj? Ali še bolje, iz porodnišnic jih prinesite kar k nam! Saj učitelji jih nič od tega zdaj pač ne učijo. Olike pa sploh ne. Bonton? Prvič slišim. Pa učim 28 let.

 

Karikiram, seveda, ampak, dajte no!!!  Na spletni strani spodaj si lahko preberete VSE podrobne učne načrte v OŠ, vzemite si čas, po moje boste presenečene.

https://www.gov.si/teme/programi-in-ucni-nacrti-

Mislim, tale floskula: "v šoli bi jih morali naučiti.... " me pogreje do plafona. Oprostite!

marjja

lsustar  

član od: 26.2.2003

sporočila: 62

12. sep 2020 15:39

Še zgodba iz prve roke. 

V ponedeljek so poklicali mojo hčerko iz šole, ki jo obiskuje moja vnučka. Punčka naj bi se slabo počutila. Hčerka je takoj odšla po njo v šolo. Razredničarka jo je prijazno poučila, da se brez negativnega testa vnučka ne sme vrniti v šolo.

Takoj sta odšli na testiranje, kjer je bila obveščena, da na rezultate mora počakati cca. 24 ur.

Ker ima še tri hčerke, ki obiskujejo šolo je zdravnico vprašala, kako pa bo z obiskom pouka ostalih treh, dokler ne dobi rezultatov. Brez premisleka ji je rekla, da naj ostale tri hodijo normalno k pouku. Nakar je hčerka vprašala, kako pa naj se obnašata ona in mož. Vprašala jo je, če delata v zdravstvu ali socijalni ustanovi. Ker ne delata, je rekla, da tudi onadva lahko hodita nemoteno v službo.

Bogu hvala je test bil negativen, se pa sprašujem, kaj bi bilo če nebi bil ... pa bodi pameten ... ni čudno, da se na koncu nekateri počutimo, kot ovce ...

LILJANA ŠUŠTAR

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1685

12. sep 2020 17:22

Jaz živim pri mami v Ljubljani. Oče živi na vikendu 30km stran. Ker je šla mama na morje na Hrvaško in je nazaj prišla v času karantene je kot karantenski naslov navedla očetov naslov kjer tudi res je. Ne gre nikamor, razen na vrt. Zato, da bi jaz lahko nemoteno hodila v službo in da bi tudi ona lahko nemoteno bivala v svojem nadstropju hiše in svojim vhodom Oz izhodom na velik vrt. Mami na srečo ni nič tako da... Se je vse srečno izteklo. 

LP, Saša

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

12. sep 2020 18:11

testeninca je napisal/a:

Rimljanka povezava je v tem da se moramo navam kako scitit pred virusom, a iscejo ga pa v sredini glave..

testeninca

Saj, morda sem polpismena, te tvoje razlage namreč ne razumem.

rimljanka

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2342

12. sep 2020 19:56

Marjja, te razumem! Ne vem kako naj razložim.  Če se v družini, kjer so starši vzgled otrokom, uporablja določen vzorec komunikacije, pa je ta težaven za ostale ljudi,  je v času odraščanja treba otrokom povedati, kaj je vljudno in sprejemljivo in kaj ne. 

In učiteljeva beseda je bila v mojih časih spoštovana brez ugovora. 

Katrin11

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

12. sep 2020 21:09

Ker tole leti name:

Jaz svoje otroke ucim olike, vljudnosti, lepega vedenja, bontona, pa tudi razmisljanja s svojo glavo!!!

testeninca

skodelicakave  

član od: 12.9.2020

sporočila: 38

12. sep 2020 23:21

Jaz ne živim v strahu, kot večina ljudi, sem imuna na paniko ter strah, pa smrti se tudi ne bojim, kot večina. :)   Sem bila od začetka zelo zmanipulirana in prestrašena, kot večina. Te stroge mere niso žal če tega niste sprevideli za vaše zdravje, ampak da postanemo kot azijci robotki-to je samo dresura, pa totalna kontrola. Nisem teoretičarka zarote, jaz sem skeptik glede vsega, samo pri temu virusu je toliko nelogičnih stvari da dol padeš. Recimo-že pri maskah-na začetku so nam svetovali vsaka maska je dobra-tudi če si jo doma zašiješ in je brez filtra, zraven so govorili kak hud virus je. Jaz ne zanikam, da virusa ni, je samo uporabljajo ga vsi za zlobne stvari. -da se ukine papirnati denar, ker se virus samo prenaša po tem denarju, a po karticah pa ne. Hahaha, kot da pred korono virusi in bakterije niso obstajale. Mene je bolj strah te totalne kontrole, ki je v tem korona scenariju. Kar se PCR testov tiče je že njihov izumitelj Kerry Mullins rekel, da niso verodostojni, tako da škoda da verjamete koliko so verodostojni. Korona je predvsem psihološka vojna z biološkim orožjem. 

Pošiljam vam koronski , ker mislim da ga prestrašeni in anksiozni ljudje rabijo.

skodelicakave

skodelicakave  

član od: 12.9.2020

sporočila: 38

12. sep 2020 23:25

Citiram znano srbsko klinično psihologinjo Milo Alečković: 2Korona je socialni inžinjering."

skodelicakave

skodelicakave  

član od: 12.9.2020

sporočila: 38

12. sep 2020 23:29

https://www.youtube.com/watch?v=wUY8-fiOwNk

 

Poglejte si eno nemško influencerko ali igralko, ki se celo hvali koliko veliko keša je dobila za to, da leži v korona centru. In še smeji se vse je prank-šala. Poglejte si, dokler ga ne umaknejo. Mene je to šokiralo.  Kaj vse eni naredijo za denar.

skodelicakave

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti