Corona objemanje

tema je zaklenjena

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

10. sep 2020 6:43

Vitaviameae:Tole preliminarno mnenje se nanaša izključno na dovoljenje za obdelavo podatkov. O samem nošenju mask nisem našla ničesar.

testenica: verjeti ali ne verjeti? verjeti komu?  V prvi vrsti raje verjamem tistim, katerih delo sem lahko doslej sledila že desetletje in več in to. dr. Ihan je.  Ponavadi brez dlake na jeziku, čeprav morda nevšečno za širše ljudske množice. Strokovnjakov in "strokovnjakov" iz ponavadi tujih virov ne poznam. Pa tudi ni rečeno, če je nekdo iz zdravstva, da se na tematiko virusov resnično spozna. Osnovno znanje je res vsem enako, specializacija pa vsakega odpelje v drugo smer.  Tudi pravnik, ki se ukvarja s premoženjskim pravom, se ne bo lotil zagovarjanja v kazenskih postopkih. Ne pozna nians, ki so nujne za dotično kvalitetno delo. Najraje imam navedbe "neki doktor iz Kalifornije, strokovnjaki na nekem institutu". In kdo jamči, da nam neznani glasni vedeži v problematiki Covid19 morda ne iščejo le trenutka slave, blaže rečeno, so lahko v svoje trditve celo prepričani in mislijo, da osveščajo svet, jim pa manjka pravega uvida??  Potem pač izbereš stran,  ki po tvojem dojemanju govori razumno.  Da je Covid19 še vedno precejšnja neznanka, se strinjajo vsi. In če je tvoj sovražnik neznanka, se mu je treba upreti po najboljših močeh, v smislu "nič nas ne sme presenetiti".  Saj tudi vrata v stanovanje/hišo vestno zaklepamo, čeprav bi tiste, ki so jih v zadnjih 10 letih vlomili in jih osebno poznamo, prešteli na prste ene roke. V časopisih sicer piše, da jih je bilo več, a časopisi pač lažejo, a ne? Po nalogu policije, bi se reklo v Covid žargonu.

Včasih je veljalo: nevednost je posledica nedostopnosti do informacij, danes lahko rečemo, da je posledica preveč informacij.

 

Cila

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

10. sep 2020 9:38

Jaz osebno poznam 2 družini v kateri je bil spomladi potrjen primer covid-19. Stanje obolelih je bilo različno - od zelo visoke vročine, hudega kašlja do samo malo slabšega počutja.  In ni jim bilo lahko, saj niso poznali poteka bolezni in ko je bilo najhuje so upali, da ne bo še slabše. K sreči je minilo brez hujših težav in posledic. Morda tudi zato, ker so bili vsi pod 40. 

In tisti, ki nasprotujete maskam, ki se požvižgate na nasvete, priporočila ne želite si, da zboli kdo od bližnjih. Lahko vam iz prve roke povem, da virus obstaja. 

Tudi midva s sinom sva zadnja dva tedna prebolevala virozo in sta naju zdravnika testirala. Moram reči, da sva bila zelo bolna in močno kašljala. Zdaj sva bolje in sva se oddahnila, da ni bil covid. Sploh, ker je sin asmatik in ima od lanskega avgusta slabše izvide. 
Sicer sem predvidevala da ni covid,  saj nismo bili zadnji mesec na nobeni zabavi, ne na morju, ne  v družbi...In tudi sicer se obnašamo preventivno, z pogostim umivanjem rok, nosimo masko in se dovolj gibamo na svežem zraku. 

Sam test ni boleč. In da je izvid negativen sva sva izvedela v roku 5 ur. Moram pohvaliti osebje. Sploh vse, ki morajo delati v posebnih oblačilih in pogojih. 




Kjer je volja, tam je pot. Trixi

s0ncek*  

član od: 23.4.2007

sporočila: 1191

10. sep 2020 10:31

Trixi je napisal/a:

 

Sam test ni boleč. In da je izvid negativen sva sva izvedela v roku 5 ur. Moram pohvaliti osebje. Sploh vse, ki morajo delati v posebnih oblačilih in pogojih. 




Kjer je volja, tam je pot. Trixi

No ja, glede tega se ne morem strinjati. Mene je zabolelo, da sem zajokala, pa imam drugače blazno visok prag bolečine. Očitno je tudi tukaj tako, da ne gre posploševati. Me pa  veseli, da te ni bolelo, ker zdaj malo lažje prenašam dejstvo, da je toliko otrok testiranih - prej sem si predstavljala, da vse tako boli, kot je mene, zdaj pa si mislim, da nobenega ne boli, kot tudi tebe ni. :)

s0ncek*

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4311

10. sep 2020 11:07

Moževa kolegica, ki dnevno opravlja testiranja, je rekla, da ga skoraj ni človeka, ki se mu ne bi zarosile oči ob odvzemu brisa. 

 

rrr

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

10. sep 2020 11:15

Vidim tudi, da vzamejo bris iz ust. Ne vem v čem je razlika? Verjetno pa je majn neprijetno. 

 

dari

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

10. sep 2020 12:52

Nama so bris vzeli iz nosa. S palčko je šla zelo globoko. Delala je počasi, z občutkom.Meni se niso zarosile oči. Palčka je bila dovolj navlažena, da ni bila dražeča. 

Sem se ji zahvalila, ker je bila tako spretna in sem jo vprašala zakaj nekateri tožijo, da jih zelo boli. Rekla je, da je tudi ona to slišala, da pripisuje naglici na testiranjih.
Jaz bi rekla, da sam postopek ni boleč, če je oseba zverzirana in dela z občutkom. Je pa malce zoprno.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

 

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 10. sep 2020 12:55

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

10. sep 2020 13:52

No, saj tudi odvzem krvi iz prsta ali komolčnega dela lahko zaboli, da o odvzemu s hrbta dlani ne govorim. Pa si pustimo odvzeti kri, kajne?

Pa pri zobarju tudi boli,......

Pa......

In en trenutek bolečine menda odtehta dejstvo, da vemo, špri čem smo, ko pač izvemo rezultat, kajne?

 

rimljanka

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

10. sep 2020 16:38

A ves pri cem si, ce je test 35% zanesljiv??

 

testeninca

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

10. sep 2020 17:30

Od kje pa ta podatek? 
Močno dvomim, da nimamo zanesljivih testov! 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti