Trgovina Peki in trgovina Pekarne Vrhnika v Trzinu imajo res lepo izbiri najrazličnejših slaščičarskih pripomočkov, kvalitetnih, pa tudi cenovno kar dragih. Res pa je, da se za nekatere stvari splača odšteti malo več, ker jih uporabljaš potem leta, druge pa se lahko nadomesti tudi s kakšno bolj poceni varjavnto, ki za ljubiteljskega peka-slaščičarja ravno tako odgovarjajo. Splača se spremljati tudi akcije v Hoferju in Lidlu, kjer imajo včasih v akciji dobre pripomočke po razmeroma nizkih cenah, nekaj mogoče kupiti na internetu, kjer se tudi najdejo cenovno ugodne ponudbe. Pa mogoče stopiti v kakšno kitajsko trgovinico, kjer se tudi najdejo včasih prav zanimive stvari.
Jaz sem si pred leti kupila v Pekarni Vrhnika dve silikonski vrečki za okraševanje in komplet nastavkov, pa kvadraten raztegljiv model za torto in druga peciva (okroglega in srčastega tudi raztegljiva sem potem kasneje kupila v Hoferju), pa velik paletni nož tudi. V Peki sem si kupila valjar z distančniki za valjanje testa za kekse (se dobro obnese) in nekaj modelčkov za piškote (te tako kupim vsako leto kakšnega po trenutnem navdihu). Razne silikonske pekače za mafine, mini šarklje in podobno (palete, silikonske čopiče, strgala...) imajo večkrat v akciji v Lidlu in Hoferju. Modelčke za oblikovanje sladkorne mase (rožice, metulčki, listki) sem kupila v kitajski trgovini čez mejo za nekaj evrov. Za okraševanje torte, da se jo lažje vrti na mizi imam tak vrtljiv lesem pladenj kupljen za nekaj evrov v Ikeji. Mislim, da sem s tem in celim "regimentom" različnih pekačev kar solidno opremljena za moje sladke podvige.
Tako Hedonist - nakupujta večkrat in premišljeno - bo večkrat veselje in navdušenje pri hiši ob preizkušanju novih pridobitev.
Lep dan vsem skupaj.
tedyka