Hvala za oba odgovora - Maya May, pivsko testo je to!! Poiskala sem recept, in sicer se glasi:
(za priblizno 1/2 kg ociscenih kalamarov)
2.5dl - 3dl moke
scepec soli, popra, rdece paprike
Sestavine zmesaj in dodaj toliko piva, da dobis gosto (ne prevec tekoce) testo. Mora biti kar gosto, da se prime na kalamare.
Ociscene kalamare narezi na obrocke, kaka 2cm siroke. Dobro jih osusi, ker se na mokre testo ne bo prijelo.
V posodi segrej olje, mora biti zelo vroce, tako da se kalamari na hitro ocvrejo. Ce olje ni dovolj vroce, se kalamari ne ocvrejo dovolj hitro in ne postanejo hrustljavi!
Sama sem kar vse kalamare naenkrat zmesala v testo in jih (ENEGA PO ENEGA!) z vilico dala v vroce olje. Pri tem je potrebno paziti da imajo dovolj prostora v olju in da se ne dotikajo, tako bodo postali hrustljavi. Ce je v posodi manj olja, jih je potrebno enkrat obrnit, cvrejo pa se kake 3 minute. Paziti je treba tudi ker bo olje precej spricalo, vsaj pri meni je.
Ocvrte sem nalozila na papirnato brisaco, da se je odvecno olje odteklo. Servirala sem jih z limono.
Koncno sem naredila take kalamare kot sem jih ze dolgo iskala - ocvrti niso zdravi, a kaj ko si vcasih ne moremo kaj...