A se pri nas da kupiti seme za rdeči mehiški fižol? Nadvse mi je všeč, vendar ne iz konzerve. A ga je že kdo poskusil gojiti in kako uspeva?

Palačinke z gobami in ajdovo kašo
A se pri nas da kupiti seme za rdeči mehiški fižol? Nadvse mi je všeč, vendar ne iz konzerve. A ga je že kdo poskusil gojiti in kako uspeva?
majamarko je napisala, da je nizek... glede na tole slikico po imenu 'red kidney bean field' tudi:
http://www.invasive.org/images/768x512/5357641.jpg
| Reca je napisal/a: |
| Jaz sem včeraj posadila nekaj semen črnega fižola, prišel pa je direkt iz Mehike. Rada bi si ga vzgojila a kaj bo ratalo, se bo videlo šele poleti. lp Vesna |
Matr, a si ziher, da nima fižolovo gripo.![]()
| marjanaj je napisal/a: |
| Opozorila bi vas, da fižol, ki ga kupite v trgovini za prehrano nakalite preden ga posadite (10 zrna za poiskus). Nekateri fižolova zrna zamrznejo, tako se škodljivci v zrnih ne zaredijo, kalijo pa tudi ne. marjanaj |
No, nikakor ni res, da zamrznjen fižol potem ne kali. če je dovolj sih, ko ga zamrznemo in v zamrzovalniku ni predolgo, ni razloga, da ne bi kalil. je pa res, da je kupljen za hrano včasih tako star in tako skladiščen, da izgubi kalivost.
Sam kot zanimivost: nekatera semena sploh ne kalijo če prej niso bila zmrznjena ( no to s fižolom verjetno ni ).
ežoj| ežoj je napisal/a: |
Sam kot zanimivost: nekatera semena sploh ne kalijo če prej niso bila zmrznjena ( no to s fižolom verjetno ni ).ežoj |
Drži, oboje............. nekatera seman (alpskih arktičnih vrst, recimo) kalijo potem, ko so bila vmes zamrznjaena. Fižol seveda ni med njimi.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Palačinke z gobami in ajdovo kašo

Veganski narezek z nachosi