| rimljanka je napisal/a: |
Sicer se pa zamrznjenega elegantno olupi. Samo vsakega prelijemo z vročo vodo in olupek takoj skoči dol. |

Klasična pizza
| rimljanka je napisal/a: |
Sicer se pa zamrznjenega elegantno olupi. Samo vsakega prelijemo z vročo vodo in olupek takoj skoči dol. |
Še moj sistem za shranjevanje paradižnika za omake (take za testenine, kjer je paradižnik glavna sestavina): paradižnik (najboljši so pelati) narežen na kockice (ne olupim, ne odstranim semen). Dam v 2 dl stekleničke od sokov, ki imajo širok vrat (se da v katerem od lokalov zmenit, da jih shranijo). Morda malo soli zraven, običajno pa ne. Stkleničke zaprem in pasteriziram (ko zavre, pustim 20 minut vreti).
Preprosto in učinkovito, pa še prostora v hladilniku ne zavzema, ko potrebujem pa samo odprem stekleničko in je že v ponvi. Tako bi šlo tudi s češnjevcem, samo precej semen bi bilo. Ta mene sicer ne motijo, kako je z vami, pa ne vem.
mamaF, na moj način je nič dela skoraj, pa potem lahko po navdihu uporabim začimbe,....
V pečici pa poskusi, pravijo, da poskusiti ni greh....![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Klasična pizza

Pustne miške